Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: toptenz.net

Nejdrsnější reklamy za práva zvířat

Občas jsou opravdu šílené.

Organizace P.E.T.A. je dobře známá po celém světě. Bere si na paškál obhajobu zvířecích práv a dělá to často hodně okatě a kontroverzně. Nejznámější jsou přitom její tematické kampaně.

Zabíjení zvířat je holocaust
Když už se někdo ohání holocaustem, tedy Hitlerovou akcí, při níž zemřelo na šest milionů Židů, je to hodně silné kafe. Ochránci zvířecích práv se toho ale nebojí a zabíjená zvířata přirovnali právě ke zplynovaným lidem v koncentračních táborech. Akci samozřejmě provázely velké a šokující plakáty.

magazin.cz

Zmrzlina z lidského mléka
Nedávno se objevila zpráva, že jedna švýcarská restaurace chce předprodávat lidské mléko. Pěkná kuriozita. Jenže P.E.T.A. se toho chytla a velké zmrzlinářské firmy vyzvala k tomu, aby své výrobky produkovaly právě z lidského mléka namísto kravího. Zmrzlinářská společnost Ben and Jerry se nechala slyšet, že mateřské mléko není pro každého, ale pouze pro vlastní děti.



Psí přehlídky s Ku-klux-klanem
Nejrůznější psí přehlídky jsou tradicí, kterou nemusí chápat každý, ale málokomu připadá škodlivá. Ne tak ochráncům zvířat, kteří se navlékli do obleků připomínajících hábity členů nechvalně proslulého rasistického Ku-klux-klanu. Tím chtěli poukázat na to, že kvůli přehlídkám se psi šlechtí, což má směřovat k čisté rasy. Ve skutečnosti to prý psům škodí.



Nenávist vůči KFC až do hrobu

Pokud trochu znáte aktivity P.E.T.A., asi dobře víte, že tahle organizace opravdu nesnáší řetězec rychlého občerstvení KFC, který jako pochutiny prodává mraky pobitých kuřat. Ochránci zvířat se tak rozhodli pomstít samotnému zakladateli, Harlandu Sandersovi. Vedle jeho hrobu si pronajali místo pro náhrobek, který je na první pohled nenápadný, ale první písmena jednotlivých vět dávají dohromady větu „KFC mučí ptáky“.

Cirkus je jako sado-maso
P.E.T.A. se rozhodla protestovat také proti jistému cirkusu, což by se dalo vztáhnout na cirkusy všechny. Zvířata jsou tu v řetězech a žijí v hrůzných podmínkách. Ochránci zvířat se tak vytasili s živou kampaní, kdy na ulici předváděli sado-maso praktiky. Stále vám to nedochází? Možná pomůže transparent, který si u toho vyvěsili: „Biče a řetězy patří do ložnice, nikoliv do cirkusu.“

magazin.cz

Lidské barbecue
Ochránci zvířat se proslavili i protestem kritizujícím módu barbecue, jež jsou pochopitelně hodně masové. Aby to bylo co možná nejdrastičtější, „opekli“ si přímo na ulici člověka. Ochutnávky už se ale nekonaly.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 99