Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Závislá na SMS. Pošle jich 100 denně!

Zničila si zápěstí a píše dál.

Americká školačka si oblíbila psaní textových zpráv, kterých za den zvládne hravě přes stovku. To možná nezní ještě tak tragicky, ale když to děláte den co den, tělo se přeci jenom ozve. Konkrétně pak ruce.

Bolest v rukou
Šestnáctiletá Annie Levitzová se propsala až k syndromu karpálního tunelu, který je obvykle spojen s přílišným používáním klávesnice a myši u počítače. Annie to dokázala pouze s mobilem.

Ztratila cit v rukou a není schopná uchopovat předměty. Musí tak nosit bandáže na obou rukou, které zpevňují zápěstí, a navíc podstupovat i injekce proti bolesti.

Stále píše 50 zpráv denně
Výhledově bude muset Annie podstoupit operaci. Kdo by se domníval, že telefon, který za všechno může, zahodí, ten by se hodně mýlil.

Annie už sice nepíše stovku SMSek za den, ale padesát jich stále zvládne. „Vím, že to ještě není dost, ale snažím se. Nejsou to ani dobré texty, spíše něco jako Hej, jak se máš,“ říká školačka o své závislosti na textovkách.

Mladá slečna ale přeci jen vyhodnotila situaci a už se těší na den, kdy svůj klasický mobil vymění za iPhone s dotykovým displejem, který by měl psaní zpráv usnadnit.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 96