Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: oddee.com

Nejodpornější konzervy. Fakt se to dá jíst?

Mít nějakou tu konzervičku doma na „horší časy“ se vyplácí. Některá trvanlivá jídla jsou však pouze pro silné žaludky...

„Hambáč v trezoru“
Všichni ho máme rádi – hambáč je superrychlovka, navíc teplá, takže člověk má pocit, že se jakž takž nasytil. Ovšem, koupili byste si hamburger v plechovce?

magazin.cz

Třeba ve Švédsku je to možné. O tom, jak takový fastfood chutná po několika dnech či měsících v konzervě, si můžeme jen domýšlet. Houska určitě nebude nejčerstvější, o karbanátku či sýru ani nemluvě.

Proto je překvapivá i cena tohoto výrobku – šest dolarů (zhruba 113 korun). Za takovou sumu byste si v Mekáči mohli dát pět čerstvých cheeseburgerů!

Kuře v rosolu
Kdopak z vás by si dal pečené kuřátko? Tento výjimečně hubený opeřenec by se na pekáči zřejmě rozpadl. Není divu – dlouhý pobyt v rosolu v zavíčkované konzervě vzal kuřeti všechnu šťávu a chuť. Maso je příliš křehké a kůžička je tak vytahaná, že ani dlouhý pobyt v troubě ji neopálí do zlatova.

magazin.cz

magazin.cz

Naložení štíři
Thajci štíry tak milují, že je i láskou snědí. V tomto případě se zakonzervovaného hmyzu nemusíte bát, protože smrtelný jed ze štířích ocásků už varem dávno vyprchal. Ačkoliv štírci nevypadají moc vábně, fajnšmekrům chutnají. Proto se ani neošívají za malou konzervičku zaplatit tučnou cenu – šest dolarů (113 korun).

magazin.cz


Rybí čelisti ve vlastí šťávě

Tahle konzerva připomíná nevábné pohřebiště. Ruský výrobce slibuje rybí čelisti ve vlastní šťávě o váze 220 gramů. Kdo z vás by je chtěl okusovat?
magazin.cz

Šťavnaté kukly housenky bource morušového
Pro Evropana vypadá toto jídlo dost nechutně, v Koreji se však jedná o lahůdku, která je v ulicích podávána jako žádaný „snack“.

Kukly mají ořechovou příchuť a navíc obsahují velké množství proteinů, takže jsou zdravé. Jíst je ale vyžaduje zvláštní schopnosti – kukla je totiž tuhá, takže při skousnutí křupe, je to podobné, jako kdybyste mezi zuby drtili malé kostičky. Jakmile je krunýř proražen, zaplaví vaše ústa zvláštní hmota. Někdo tomu říká lahůdka, někdo hnus. Vyberte si sami...

magazin.cz

Zakonzervované jazýčky
Není jazýček jako jazýček. A ten jehněčí je například na Novém Zélandu považován za opravdovou baštu. Pokud ho neseženete čerstvý, můžete si ho dopřát v konzervě za pouhých pět dolarů (zhruba 94 korun).

magazin.cz

Odvar z ptačích hnízd
Číňani jsou fakt zvláštní lidé. Už několik staletí si vaří polévku z hnízd ptáků, které se nazývají salangy. Tento nápoj je také odvarem z ptačích hnízd. Prý jde vyloženě o zdravou záležitost – nápoj podporuje imunitní a oběhový systém a dokonce má příznivý vliv i na libido.

magazin.cz

Pečení cvrčci s vajíčkem
Máte chuť na neobvyklé jídlo? Zkuste exotické „lečo“ - restované cvrčky s vajíčkem. Při polykání dejte pozor, aby vám hmyz neulpěl v krku. To by vám už nikdy nebylo do zpěvu!

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 326