Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Největší ženské zrůdy všech dob

Nejen muži páchají hrozné činy.

Zvykli jsme si na to, že chod dějin mění především muži. Vzhledem k tomu páchají také největší množství odpudivých činů. Bylo by ale chybou domnívat se, že zlo dokáží produkovat jen chlapi. Také celá řada žen dokázala lidstvu pěkně zatápět, a to i mužům.

Alžběta Bathoryová
Takzvaná „čachtická paní“ je jednou z legendárně nejodpudivějších postav slovensko-maďarské historie. Písemné prameny hovoří o tom, že na jejím hradě probíhalo zcela běžně mučení mladých dívek, které ho obvykle nepřežily. Mučili je těmi nejhrozivějšími způsoby, a to až nápadně tak, aby z dívek vyteklo co nejvíce krve. Legenda praví, že se v ní pak čachtická paní koupala, aby vypadala mladší.


Katherine Knightová
Katherine Knight se stala první Australankou, která byla odsouzena na doživotí bez možnosti milosti. Za to, co udělala, by si jinde vysloužila trest smrti.

Katherine se totiž stala pověstnou zabijačkou svých manželů. Brutálně zavraždila postupně tři své muže, přičemž jednoho usmrtila sedmatřiceti ranami, stáhla ho z kůže a připravila z něj svým dětem jídlo. Naštěstí na ni policie přišla dříve, než stihla servírovat.

Irma Greseová
Mezi nacisty nebyli jen muži. Naopak, hodně špinavé práce vykonávaly také ženy. Mezi nimi se proslavila například Irma Greseová, která sloužila v několika pověstných koncentračních táborech.

Podle všeho prokazovala velké nadšení v konečném řešení židovské otázky, protože byla neustále povyšována. Mezi její speciality patřilo vypouštění trénovaných a hladových psů na vězeňkyně, sadistické bití, sexuální excesy či náhodné střílení.

Mary Ann Cottonová
Těžko říct, co se této ženě honilo hlavou, ale dotáhla to na jednu z nejznámějších britských vražedkyň všech dob. Nezabíjela jen tak někoho. Postupně se stěhovala po severní Anglii, přičemž na své pouti postupně ztratila, tedy zabila, tři manžely, tucet dětí, milence, přátele i svou matku.

Toho si všimli především novináři, díky jejichž vyšetřování byla nakonec odsouzena k trestu smrti pověšením. Ten byl vykonán v roce 1873.



Izabela Kastilská

Možná to je oblíbená španělská panovnice a zcela jistě ji za její činy chválí katolická církev. Obyčejný člověka ale za její vlády v druhé polovině patnáctého století hodně trpěl.

Izabela totiž spustila hrůznou inkvizici, která pronásledovala jinověrce a dokonce i ty, kdo uznali primát katolické církve, ale byli podezřelí z toho, že svou konverzi jen předstírají. Statisíce lidí tehdy opustily Španělsko a desetitisíce zemřely nebo byly mučeny.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 100