Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Děti, co přežily letecké katastrofy

Zázraky se (občas) dějí.

Více než sto lidí zemřelo před několika dny na palubě letadla, které se zřítilo v Libyji. Osmiletý Holanďan jako jediný přežil. Mluví se o zázraku. Překvapivě to ale není jediný takový případ.

Bahia Bakariová
Před rokem přežila tato čtrnáctiletá dívka pád jemenského letadla do moře. Na jeho palubě zemřelo všech zbylých 152 cestujících, včetně její matky. Bahia přežila, přestože neuměla příliš plavat. Zachytila se trosek letadla a přežila dalších třináct hodin, než se k ní dostali záchranáři. Dnes žije se svým otcem na předměstí Paříže.

Francesca Lewisová
Francescy nejlepší kamarádka Talia Kleinová a její otec, manažer Michael Klein, zemřeli poté, co jejich malé letadlo narazilo do jednoho z panamských vulkánů. Francesca nějakým zázrakem vyvázla živá. Ke všemu musela přežít dalších 52 hodin v plodové pozici, vzpříčená v letadle. Stalo se to v roce 2007.

Mohammed al-Fatih
V roce 2003 se zřítilo letadlo súdánských aerolinek těsně po vzletu ze Súdánu. Zemřelo 115 lidí na palubě. Tříletý Mohammed vyvázl živý, byť utrpěl četná popálení. Spekuluje se, že byl hned po pádu vymrštěn mimo vybuchnuvší letadlo.

Erika Delgado
V březnu roku 1995 se zřítil vnitrokolumbijský let. Desetiletá dívka vyvázla jako zázrakem živá. O několik hodin později ji našli farmáři. Erika vypověděla, že ji její matka vystrkala ven z letadla. Sama už to ale nestihla a celá rodina krom Eriky spolu s dalšími 45 pasažéry výbuch nepřežila.

Cecilia Cichanová
V srpnu 1987 se zřítil let nedaleko Detroitu. Jednalo se o chybu pilotů, kteří tak způsobili smrt sobě a dalším 153 lidem na palubě. Rodiče čtyřleté Cecilie, která se jako jediná dokázala zachránit, byli mezi mrtvými.

Zdá se, že děti mají štěstí, nebo někdo tam nahoře s nimi má ještě nějaké plány.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 12