Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: repro Barcroft India

66letá žena porodila trojčata

Porod opravdu na poslední chvíli.

Stále častěji se objevují případy, kdy žena, která by mohla a měla být babičkou, teprve porodí své první dítě.

Klasickou cestou se nedařilo
Stalo se to také Indce Devi Bhateriové, které je už 66 let. Navíc neporodila pouze jedno dítě, ale rovnou tři. Trojčata jsou při umělém oplodnění mnohem pravděpodobnější než při početí klasickou cestou.

Jenže ta se Devi Bhateriové a jejímu manželovi nedařila celých 44 let. V 66 letech se tak žena odhodlala jít za lékaři, aby jí pomohli splnit sen – mít děti.

Po několika neúspěšných pokusech se umělé oplodnění konečně podařilo a Devi tak mohla porodit dva chlapce a jednu dívku. Děti mají mezi 1,2 a 1,3 kilogramy. Zatím jsou v inkubátoru, ale lékaři tvrdí, že by měla být v pořádku.

magazin.cz

Zřejmě rekord
Indičtí lékaři se nechali slyšet, že umělé oplodnění u žen kolem 55 let provádějí poměrně často.

Devi je ale ještě o 11 let víc. Zatím neoficiálně je nejstarší matkou trojčat.

Shodou okolností se nedávno do médií dostal opět případ další Indky Devi Lohanové. Ta před osmnácti měsíci v sedmdesáti letech porodila dceru. Nyní se však ukázalo, že umírá a nebude moct své dítě vychovávat.

Přesně to je také nejčastější bod kritiky odpůrců těchto pozdních porodů. Matky už toho nemají mnoho před sebou a je velká pravděpodobnost, že děti budou vyrůstat jako sirotci.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 106