Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: repro Metro.co.uk

Gigantický penis protestuje v Petrohradě

Protestovat se dá vším...

Skupina umělců na protest proti zvýšení bezpečnostních opatření namalovala na Litějnyj most v severoruském městě na řece Něvě 65 metrů dlouhý mužský úd.

Masivní dílo je dílem radikálního uměleckého kolektivu Vojna. Vyjadřuje jejich postoj k bezpečnostním opatřením, které město zavedlo kvůli Mezinárodnímu ekonomickému fóru od 15. do 17. června.

Protest je to vskutku gigantický: penis je 65 metrů dlouhý a 27 metrů široký. A kdykoliv se most zvedá, aby pustil proplouvající lodě, výhrůžně se zvedá s ním a třpytí se ve slunci. Na pozadí impozantní architektury bývalého hlavního města carského Ruska vypadá opravdu majestátně.

Penis vedle bývalé KGB
"Namalovali jsme gigantický falus, abychom ukázali, co ministerstvo vnitra a FSB městu dělají kvůli bezpečnosti pro fórum," řekli umělci Vojny v tiskovém prohlášení.

FSB (Federální bezpečnostní služba Ruské federace) je hlavní agenturou vnitřní bezpečnosti Ruska a nástupkyní KGB. Když se most s protestním orgánem otevře, pánské přirození se tyčí hned vedle jejího sídla.

Umělci pomalovali Litějnyj most několik dní před začátkem summitu. Jak uvádí list Metro, dostali sice pokutu, ale jejich dílo zatím nikdo neodstranil.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 20