Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Drink z utopených myší a další chuťovky

Je horko, v krku sucho... Věřte-nevěřte, existují drinky, které byste si nedali ani při té největší žízni. Tak třeba...

Čínská specialitka – nápoj z utopených myšek
Jedete na výlet do Číny? Pak si dejte bacha, co pijete. Jednou z místních specialitek je totiž nápoj, který se vyrábí z malých myšek.

Jedná se o starou recepturu, kdy jsou dvě nebo tři malé myšky dány do mísy a postupně utopeny. Torza utonulých myšek musí být odstraněny dříve, než se mrtvolkám začnou poulet oči. Číňané totiž věří, že „otevřená očka myšek“ by mohla kvalitu nápoje znehodnotit.

Šílená Chica
V jižní Americe se pije zvláštní drink, kterému místní říkají Chica. Vyrábí se z kukuřice a obsahuje pouhé 2 % alkoholu. Zní to docela normálně, ne?

Co je však na tomto drinku zajímavé, je způsob jejího zpracování – místní farmáři kukuřici sklidí a pak jí žvýkají, aby nasákla „vláhu“ a mohla pěkně kvasit. Za pár dní, co se směska odleží na teplém místě, se z ní stane lahodný drink. Místní si ho dopřávají v hojném množství a vůbec jim nevadí, že je vyroben z kukuřice a lidských slin...

Pizza pivo
Máte rádi pizzu? A byli byste ochotni si ji dopřát poněkud v tekutém stavu? Pak si určitě kupte pivko Chef Tom & Mamma Mia, které obsahuje kousky bazalky, oregana, rajčata, česneku. Po takovém drinku z vás bude cítit Itálie na sto honů!

Martini se slaninkou
Zní to jako vražedná kombinace – martini se slaninou –, ale v Las Vegas jde o běžnou záležitost. Stačí jen oblíbený apertiv, kus prorostlého masíčka, všechno napěchovat do jedné sklenice a je vymalováno!

Místní ostří hoši však pokládají martini za „pitíčko pro dámy“, a proto si vytvořili svou zvláštní verzi: do láhve s vodkou ponoří kus prorostlé slaninky a nechají hoooodně dlouho louhovat. Za pár dní či týdnů je z toho pěkný „maso“ drink!

Pěkně drahá placenta
Placenta je prý zdravá – obsahuje spoustu vitamínů, minerálů, které posilují organizmus a jeho obranyschopnost.

Japonci se rozhodli z této věci vytěžit co nejvíc a začali vyrábět drink, který obsahuje 10 000 až 40 000 miligramů placenty. Láhev tohoto ozdravného moku není levná, stojí deset dolarů, což je v přepočtu asi 196 Kč.

Močová záležitost
Zatímco u nás se moč bere jako „odpad“, v Indii je považována za lék. Pití vlastní moči je podle zdejších jogínů způsob, jak očistit svou duši a dojít k osvícení. A nejen to...

Moč prý pomáhá při léčení mnoha zdravotních neduhů, údajně je prevencí proti rakovině a různým kožním problémům (například ekzému). Připijete si tím „na zdraví“?

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 16