Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Cameron Diaz / foto: Shutterstock

Cameron Diazová je nejnebezpečnější celebritou!

Alespoň co se internetu týká.

Cameron Diazová je jednou z nejobsazovanějších hereček současnosti. Zřejmě právě proto si připsala nepříliš lichotivé prvenství v každoročně sestavovaném žebříčku nejnebezpečnějších celebrit na internetu.

Málo mužů
Podle Davea Marcuse ze společnosti McAfee, která vyvíjí antiviry, je každý z deseti odkazů ve vyhledávání na Cameron Diazovou obtěžkán nějakým trojským koněm nebo dokonce virem.

Cameron Diazová na prvním místě vystřídala svou kolegyni, herečku Jessicu Bielovou. Ta letos klesla o dvě pozice na třetí místo.

Tradičně se v žebříčku vyskytuje oblíbená Julia Robertsová, která tentokrát skončila na druhém místě v nebezpečnosti odkazů.

Také čtvrté místo obsadila žena – supermodelka Gisele Bundchenová. Teprve na pátém místě se umístil první z mužů, a sice Brad Pitt.

Neúspěšná Lady Gaga
To jen dokládá skutečnost, že na internetu více vyhledávají muži a hackeři se tomu přizpůsobují. Škodlivými kódy vybavují ve větší míře odkazy na slavné ženy.

Experti dávno vědí, že o místo na tomto žebříčku celebrity nemusí nikterak bojovat. „Špatní hoši žijí ve stejném světě jako ti dobří,“ říká Dave Marcus s poukazem na to, že se hackeři drží aktuálně slavných osobností.

Neplatí to ale stoprocentně. Momentálně velice slavná Lady Gaga skončila v žebříčku až na 37. místě.

V každém případě se nevyplácí výsledkům vyhledávání bezmezně věřit. Je třeba mít na paměti, že podezřele se tvářící odkazy se nemusí vyplatit. Namísto informací o slavné osobnosti si můžete nepěkně zanést počítač.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 15