Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Jak vybrat telefon pro babičku… Soutěž!

Chcete udělat radost prarodičům?

Mobilní telefon se pro většinu z nás stal nepostradatelnou „výbavou“, bez které si nedokážeme představit každodenní život. Starší generaci je však svět moderních technologií často na hony vzdálený. Kdykoliv se před rodiči či prarodiči zmíníme o mobilu, většina z nich začne mluvit o moc složitém zařízení, které by se nikdy nenaučili ovládat.

Je pravdou, že dnešní nabídka je zaměřena především na telefony, které kromě volání dokážou fotit, organizovat čas či třeba posílat emaily. Najít tak mobil vhodný pro starší generaci dá člověku leckdy pořádně zabrat. Nerozhoduje totiž výbava. Telefon je nesmí vyděsit přemírou funkcí ani minimalistickým provedením.

To abych lépe viděla
Velký kontrastní displej, velká tlačítka i velké popisky - to jsou hlavní charakteristiky ideálního mobilu pro starší. Tyto požadavky ideálně splňují mobilní telefony Emporia, které jsou šité na míru starším osobám. Model Emporia TALKpremium není vybaven žádnými složitostmi a nabízí jen základní funkce volání a posílání SMS zpráv.

Pohodlná tlačítka a velký, dobře podsvícený displej usnadní rozeznávání písmen a číslic. Přístroj má také hlasitější vyzvánění i reproduktor než běžné mobily a nevadí ani lidem s naslouchátkem. Telefon se dodává s ochranným pouzdrem a mezi jeho další užitečné funkce patří budík a baterka. Emporia TALKpremium je v nabídce T-Mobile již od 1 Kč. Více informací na www.emporia.cz.

O tři telefony Emporia soutěžte zde!

„Pokud si nejste jisti, jaký telefon je pro vaši babičku ten nejlepší. Přečtěte si také test nejlepších mobilů pro seniory, který sepsal portál Testado.cz“

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 8