Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
papoušek / foto: Shutterstock

Neohrožený papoušek vyhnal zloděje a získal jejich DNA!

Zloději, kteří si mysleli, že vykrást zverimex bude hračka, se krutě přepočítali. Narazili totiž na Jacka, papouška, který svůj domov bránil s nasazením života.

Když lapkové v noci vstoupili do obchodu a zneškodnili alarm, zalíbil se jim Jack, mladý a pestrý aratinga sluneční. Rozhodli se ho ukrást - ale narazili. Začalo sice lítat peří, ale byla to jejich krev, která stříkala na zeď a na podlahu. Papoušek je nejen pokloval a poškrábal, ale zároveň zajistil policii důkazy ve formě DNA.

Policisté našli jasnou, krvavou a peřím značenou stopu vedoucí k zadnímu východu, kudy zlotřilci utekli. Zdá se, že se Jack bránil únosu s maximálním nasazením.

Hlídal celou noc
Majitelé obchodu Hobday's Pet Shop v anglickém Coventry, Caroline Hobdayová a její manžel Andrew, řekli reportérům Daily Mail:

"Když jsme ráno přišli do práce, jen jsme zírali. Všude byla krev a peří. Jack seděl na své kleci a řval jako pominutý. Zdá se, že zloděje zahnal a strávil zbytek noci hlídáním a ochranou ostatních zvířat v klecích. Choval se docela jako hlídací pes.

Při dopadení pomůže DNA
Jack je neohrožený mladík a vůči ostatním ptákům má velmi ochranitelské city. Často ho necháváme volně létat, aby se protáhnul, takže se v obchodě vyzná. Jsme na něj moc pyšní, protože kdyby ho nebylo, měli bychom opravdu velkou ztrátu."

Nevítaní noční návštěvníci nakonec totiž ukradli tři užovky červené v ceně kolem tří set liber (8800 Kč) a docela zbytečně zabili pár rybiček. Policie ale doufá, že je na základě zajištěných stop s DNA brzy dopadne.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 6