Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Nejlepší pivní světové rekordy!

Neuvěřitelné kousky s pivem.

Pivo je známé po celém světě, a tak nepřekvapí, že s ním různí borci dělají nejrůznější psí kusy. Nad některými opravdu zůstává rozum stát.

Nejrychlejší pijan
Asi to nejběžnější porovnání v pivních záležitostech je rychlost pití. Ostatně, jak rychle vypijete půllitr si můžete porovnat sami v hospodě se stopkami. Ti nejlepší z vás se dostanou třeba i na nějakých pět sekund. Do Guinessovy knihy rekordů je ale ještě daleko. V roce 1977 to totiž Steven Petrosino dal za 1,3 vteřiny. A pozor – nejednalo se o půllitr, nýbrž o celý litr!

20 sklenic najednou
Reinhard Wurtz je australský občan, který si otevřel hospodu v Bavorsku – ráji pivařů. A Bavory dokázal porazit v jejich výsostné disciplíně, a sice nošení piva. Reinhard dokázal unést celkem 20 tupláků najednou. Zdolal s nimi vzdálenost 40 metrů. Nutno dodat, že litrový tuplák i se sklenicí váží 2,5 kilogramu. Rekordman tak ve svých rukách v dosti komplikované formě nesl 50 kilogramů.

Nejvíce hořké pivo
Pokud nejde zrovna o nejrůznější belgické odrůdy, je pivo obvykle hořké. Některé více, některé méně. Pivo The Hop, které ve své pivnici začal vařit Peter Fowler, každopádně překoná v hořkosti kterékoliv jiné. Kromě toho, že je docela silné (8%), těší se 323 bodům hořkosti. Než přišel na trh The Hop, mělo nejvíce hořké pivo jen 200 bodů. Takže šlo o velmi významné zvýšení.

Nejalkoholičtější pivo
Společnost BrewDog uvedla na trh nejsilnější pivo světa. Jmenuje se The End of the History (Konec dějin) a má rovných 55%! To už je pořádná síla. Aby toho nebylo málo, láhve tohoto piva jsou nacpané v ulovených zvířatech. Jedna stojí zhruba 15 000 Kč.

Nejdražší pivo
Nejdražším pivem je vcelku obyčejná láhev německého Löwenbrau. Nejde však jen tak o nějakou láhev. Tahle byla totiž vytažena z hořících trosek vzducholodi Hindenburg. Její cena se vyšplhala až na 304 000 Kč, byť je logické, že ji nikdo pít nebude.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 6