Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Fluffy / foto: Shutterstock

Tohle je nejdelší had na světě!

Měří přes sedm metrů.

Někteří hadi jsou kratší, jiní delší. Nejdelší je ale pouze jeden. Jmenuje se Fluffy a je to krajta. Žije v zoo ve městě Columbus v americkém Ohiu. Oficiálně mu patří titul nejdelšího hada drženého v zajetí. Logicky totiž nikdo neví, kolik měří hadi ve volné přírodě. Podle všeho ale moc delších nebude.

Pěkný macek
Fluffy je totiž pořádný macek, který měří 7,3 metru a váží zhruba 136 kilogramů – podle toho, jak se zrovna nají.

Zoo ve městě Columbus hada získala od soukromého chovatele Boba Clarka. Ten ho zoologické zahradě nejprve v roce 2007 půjčil. Had měl ale mezi návštěvníky takový úspěch, že se Clark se zahradou dohodl na jeho prodeji.

Díky Fluffy si chovatel vydělal zhruba 700 000 Kč. „Už to sice není můj had, ale mám s ním pořád velice blízký vztah. Jsem na něj hrdý,“ říká Clark.

Podle listu Columbus Dispatch dosáhla návštěvnost zoo v první sezóně, kdy se lidé mohli podívat také na Fluffy, druhého nejlepšího výsledku v historii. Had zjevně táhne.

Chce to hodně jídla
Na otázku, jak je možné, že Fluffy takhle vyrostla, odpovídá Clark tak, že ji prý hodně krmil a že to má zkrátka v genech.

„Na rozdíl od jiných velkých hadů je Fluffy v pohodě a toleruje, když se jí lidé dotýkají. Je velmi krotká. Prostě dobré, přátelské zvíře,“ říká Clark.

Fluffy se narodila v roce 1992 a dostávala jedno větší zvíře na týden. Obvykle šlo o králíka nebo sele.

Mřížkované krajty mohou růst po celý svůj život, pokud jsou pravidelně krmeny. Vydrží ale i delší čas bez jídla.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 36