Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zklamání v posteli / foto: sxc.hu

Nejdepresivnějším dnem týdne je úterý

A nikoli pondělí...

Pokud jste si mysleli, že nejhorší je vracet se v pondělí do práce, mýlili jste se. Průzkum mezi 22 000 Brity ukázal, že bezkonkurenčně nejhůře se cítí v úterý.

Tým vědců z prestižní London School of Economics monitoroval po dobu dvou měsíců 22 000 dobrovolníků pomocí aplikace iPhone zvané "Mappiness". A k obecnému překvapení se ukázalo, že nejnešťastnější den je úterý.

"Zdá se, že v pondělí jsou lidé ještě pořád osvěženi po víkendu. V úterý už pracovní týden zcela jasně začal a následující víkend je pořád v nedohledu," vysvětluje George MacKerron, který projekt vedl.

Nejšťastnější místo?
Odborníci sbírali informace tak, že dobrovolníkům posílali zprávy, v nichž se jich ptali jak se cítí, kde jsou a s kým. K těmto údajům pak přiřadili GPS souřadnice.

Jak uvádí list Telegraph, ukázalo se, že zřejmě nejšťastnějším místem v Británii je jinak nenápadné město Bournemouth, kde 82 procent tázaných vytrvale odpovídalo, že jsou "spokojení".

"Doufáme, že sledováním lidí nejen v čase, ale i v prostoru, a užitím technologie, kterou u sebe nosí milióny lidí, bychom mohli lépe zjistit, jaký vliv mají na pocit pohody například přírodní krásy nebo problémy s životním prostředím," dodal MacKerron.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 14