Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Lebka z čokolády. Máte chuť?

I když se symbol lebky stal součástí módního byznysu a můžete ji vidět na tričkách, bundách, kalhotech, v cukrářství byl ještě donedávna tabu. Teď už není...

Lebka coby fashion symbol
Memento mori, aneb Pamatuj na smrt. To si říkávali naši předkové v baroku a modlili se za svůj příchod do ráje. Dnes se na smrt moc nepamatuje, nebo se bere jen s humorem. Taková lebka se proto objevuje coby potisk na tričkách se srdíčky místo očí nebo je „sexy“ protkaná růžemi.

Smrt na talíři
Jenže ta „opravdová“ smrt není tak estetická, jak se často na veřejnosti prezentuje. A často vyvolává odpor. S lidskými emocemi si proto rozhodla pohrát cukrářka Cloe Bird, která vymyslela super „death koláč“. Použila plastický model lidské lebky a přetvořila ho jako šablonu na svoji čokoládovou lahůdku.

magazin.cz

Mňam anebo fuj?
A výsledek? Mňamka z kvalitní mléčné a hořké čokolády. Ovšem má jen jednu nevýhodu - to, jak vypadá. Pokud překonáte odpor a dáte si kousek „mrtvolky“, ucítíte na jazyku vynikající chuť koláče. Inu, i smrt je někdy sladká. Alespoň tahle. Dáte si?

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 22