Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Prince William a Kate Middletonová / foto: iCelebZ.com

Svatba prince Williama by mohla stát více než miliardu

Ale také má vydělat.

Velká Británie žije zasnoubením prince Williama a Kate Middletonové, jejichž svatba by se měla konat příští rok.

"Pořád jsou ještě v sedmém nebi a užívají si tento šťastný moment. Co se svatby týče, jsou tu různé možnosti. Snoubenci nám dali jasné instrukce ohledně možných míst i dat. My se máme dohodnout se zainteresovanými stranami a podat jim o tom zprávu. Kate a William chtějí, aby to byla pro všechny pěkná oslava, ale berou v potaz i ekonomickou situaci," řekl reportérům listu Metro mluvčí britského královského dvora.

Jedna věc je ale jistá: zřejmě se v průvodu neobjeví koňmi tažená spřežení. "Kate má na koně alergii. Nechce, aby strávila svůj velký den kýcháním a s červeným nosem," říká zdroj blízký dvoru.

Prstenové šílenství
Po celém světě už se začala šířit sháňka po napodobeninách snubního prstenu, který princ William věnoval své snoubence.

Je to týž, který v roce 1981 věnoval princ Charles své snoubence Dianě. Osmnáctikarátový safír lemovaný diamanty vyrobila firma Garrard. Tehdy stál 28 000 liber (800 000 Kč). Tím, že ho William daroval Kate, nejenže udělal velmi pěkné gesto, ale také rozhodně ušetřil.

Spekulace o svatební róbě

Experti už také začali spekulovat ohledně nevěstiných svatebních šatů. Ředitelka sekce módy časopisu You and Your Wedding Peta Huntová tvrdí, že nejspíš půjde o něco tradičního s moderním nádechem. Zřejmě tedy o ruční výšivky a žádný velký výstřih.

"Šaty budou nejspíše ručně vyšívané a zdobené krajkami. Určitě bude mít nějakou korunku nebo tiáru. Také si myslím, že bude mít zahalená ramena. Co se sukně týče, dá se předpokládat, že nebude chtít moc plnou a širokou. Spíš dlouhou vlečku. Jisté je, že ať si vezme cokoliv, nějací kritici se najdou. Lze předpokládat, že si zvolí něco tradičního a dodá tomu moderní nádech. Zatím to tak dělaly všechny královské nevěsty," dodává Huntová.

Ohledně místa svatby se sice dále spekuluje, ale zdá se pravděpodobné, že se svatba bude konat ve Westminsterském opatství, kde se vdávala jak královna Alžběta II., tak i její matka.

Svatba by měla vydělat stamilióny liber
Princ Charles si bral lady Dianu v katedrále Svatého Pavla a jak je známo, toto manželství nevydrželo, takže William nejspíše nebude chtít následovat příklad svých rodičů.

Ukázalo se, že ohledně financování svatby se bude operativně konzultovat mezi Buckinghamským palácem a Downing Street.

Na financování se zřejmě bude podílet i otec a babička ženicha, tedy princ Charles a královna. Náklady by se přitom mohly vyšplhat až na 50 miliónů liber (1,4 miliardy Kč).

Na druhou stranu se ale počítá s tím, že svatba také přinese britské ekonomice značné zisky. Odborníci odhadují, že by se na suvenýrech a zvýšených příjmech z turistického ruchu mohlo vydělat až 620 miliónů liber (17 miliard Kč).

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 16