Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Nejstarší otec: dítě v 94 letech!

Ind se stal ve čtyřiadevadesáti otcem, prý díky máslu a mléku.

Jak věří Ramjit Raghav, mládí si udržuje díky tomu, že denně spořádá půl kila másla a zapije ho třemi litry mléka. Možná na tom něco je, protože se patrně stal nejstarším novopečeným otcem na světě.

Příští rok sourozence
Ramjit a jeho žena Shakuntala Devi, které je okolo padesáti, navíc doufají, že by se jejich dvouměsíční syn Vikramjeet mohl příští rok dočkat sourozence.

"Byl to normální porod a dítě je docela zdravé, daří se mu dobře," říká dr. Singh, který při porodu asistoval.

Otcovství si užije
Farmář z vesničky poblíž Dillí byl v mládí zápasníkem a podle listu Daily Mail je přesvědčen, že svého malého syna uvidí vyrůstat.

"Umřu jenom, pokud mě kousne jedovatý had. Jinak mne můžete přijít navštívit za deset let a uvidíte, že budu pořád vypadat stejně. Každý den vypiji tři litry mléka, sním půl kila mandlí a půl kila čistého másla," prohlašuje Rahgav.

Nepravděpodobné početí
Lékaři ale upozorňují, že počít dítě v tak vysokém věku je velmi nepravděpodobné.

I teď se už však zdá, že Ramjit Raghav překonal současného držitele titulu nejstaršího otce. A to svého krajana, indického rolníka, který v roce 2007 zplodil své jednadvacáté dítě ve věku devadesáti let.

I věk novopečené matky Shakuntaly je poměrně vysoký. Podle různých údajů je jí 51, 52 či 54 let, což znamená, že šance na přirozenou ovulaci a zdravé početí jsou velmi nízké.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 21