Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: lifeisreallybeautiful.com

Rekord: Číňané vydrželi nejdéle v ledu!

Jak je vidět, s ledovými mužíky se najednou roztrhl pytel. A ti nejvýkonnější jsou v Číně!

Silvestrovská ledárna
Někdo na Silvestra tančí, pije, nebo zírá na „bednu“. Holanďan Wim Hof (foto nahoře), známý též jako Iceman (Ledový muž) se nechal naložit do kádě s ledem a pobyl tam rekordních 115 minut. Když si pak na své vítězství v Guinnessově knize rekordů připíjel sklenkou šampaňského, netušil, že jeho triumf nebude trvat dlouho.

Čínská dvojka
V Číně – v provincii Hunan – už dvojice ledových mužů Chen Kecai (52) a Jin Songhao (54) chystala odvetu. Přesně 3. ledna 2011 se oba otužilci nechali rovněž zasypat ledovými kostkami a čekali, až se ručička hodinek přehoupne přes Hofův rekord.

A že to nebylo zrovna lehké, ví moc dobře závodník Chen Kecai, který se potýkal se zdravotními komplikacemi už po čtyřiceti minutách v ledovém zábalu. Celý se rozklepal a už to vypadalo, že to vzdá.

magazin.cz

Bobřík odvahy
Jenže pak se Číňan vzmužil a šel do boje. „Domluvil jsem se doktorem, že se pokusím v ledu zůstat minimálně stejnou dobu jako ten Holanďan Hof,“ říká Kecai.

magazin.cz
Dvaapadesátiletý závodník si pobyt v ledových kostkách zpříjemňoval, jak mohl. Cumlal sladkosti a usmíval se na diváky, kteří kolem zvědavě postávali v péřovkách.

A je to doma
Nakonec se ručička hodinek přehoupla přes 115 minut, což byl Hofův původní rekord. Oba Číňané se však dohodli, že se pokusí tento čas co nejvíce překonat.

Kecaiovi se to podařilo o celé tři minuty. Jeho kolega Jin Songhao se však v ledových peřinách usídlil na dlouhých 120 minut. Získal tak Guinnessův rekord jako člověk, který vydržel nejdéle naložený v ledových kostkách.

magazin.cz
Bosky a ve sněhu
Holanďan Wim Hof ale nezůstal úplně bez rekordu. Jeho jméno se v knize Guinnessových rekordů stále objevuje. Hof totiž v roce 2007 ve finském Oulu zaběhl – úplně bosky a ve sněhu – poloviční maraton za rekordní dvě hodiny, 16 minut a 34 sekund.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 12