Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: salinabezkalhot.posterous.com

Tři a půl tisíce lidí jelo metrem ve spodním prádle!

V New Yorku se dějí bláznivé věci. Před pár dny se tu konal již 10. ročník akce No Pants Subway Ride. Tedy jízdy newyorskou pozemkou bez kalhot (či sukní)...

Recesisti všech zemí, spojte se!
Akcičku už nějaký ten čas pořádá newyorská skupinka Improv Everywhere. Nápad se rychle rozšířil i do 50 měst 24 zemí, kde přesně 9. ledna vypukla velká spoďárová a trenková podívaná. Letos se jí pouze v New Yorku zúčastnilo tři a půl tisíce lidí.

magazin.cz


Nebuď labuť – ukaž nožky...

„Jde o srandu. O oslavu bláznovství, která spojuje všechny země, všechny lidi na celém světě,“ říkají k tomu organizátoři této šarády. Ve větších městech, jako je New York, se nadšenci této zábavy srocují na různých rozlehlejších prostranstvích, kde je koučuje jeden z pořadatelů. Hlavním cílem je získat pro tuto akci co nejvíce lidí.

magazin.cz

Účastní se všechny věkové katogorie
Cestující ve skupinách pak vstupují do metra normálně oblečeni a přímo ve vagónech, nebo už na nástupištích si svlékají kalhoty či sukně.

„Je to bžunda. Najednou vidíte různé lidi – i vážně vypadající byznysmeny, mámy s dětma, holky, kluky, rapery, důchodce, zkrátka všechny, jak odhazují kalhoty a ukazují, co mají pod nimi,“ říká nadšenkyně Lola, která se akce zúčastňuje už pátý rok.

magazin.cz

Kde máš kalhoty, kámo?
Pro obyvatele New Yorku je den No Pants Subway Ride už letitým folklórem. Najdou se však i tací, kteří s tímto odhalováním nesouhlasí, nebo jsou z něj lehce vyděšení. „Kde máš kalhoty?“ pokřikuje na mladého chlapíka v kvádru jeden spolucestující. „Je mi horko, tak jsem si je sundal,“ odpovídá naháč. A jeho prádlovou show kvitují i ostatní spolucestující.

magazin.cz

Ukážeme ti, jací jsme...
No Pants Subway Ride je opravdová přehlídka prádla. Někteří ji využívají k tomu, aby se pochlubili svými tvary a ukazují zadeček v tangách.

Jiní jsou konzervativnější a volí sportovnější způsob prezentace – trenky, boxerky, klasické nebo šortkové kalhotky. Také vzory a barvy prádla vyjadřují temperament, náladu či povahu jejich majitele.

magazin.cz

A co policie? Ta se jen směje...
„Někteří účastníci naší akce jsou opravdoví hrdinové. Slyšel jsem, že pár z nich čekalo v Brooklynu na vlak při –28 stupních, to je fakt síla,“ podivuje se organizátor. Zároveň chválí i postoj newyorské policie, která se v počátečních ročnících No Pants Subway Ride tvářila dost nepřátelsky, teď se však na recesisty usmívá.

„Je to paráda, když se lidé na sebe smějou, povídají si a žertují. Vytváří to mezi nimi komunikační mosty a to je v dnešní době hodně důležité,“ uzavírá jeden z pořadatelů akce.

magazin.cz


Naháči v dalších zemích...

V New Yorku se letošní recese zúčastnilo 3500 tisíce lidí. Akce však probíhala i na jiných místech – například v Londýně, Curychu, Madridu, Paříži, Melbourne či Vídni.

V Čechách se obdoba této akce odehrála v Brně pod titulem Šalina bez kalhot! (V Brně zatím není metro). Jak byste se dívali na to, kdyby se něco podobného objevilo i v Praze či jiných českých a moravských městech? Šli byste do toho?

Video:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 32