Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock.com

Žena jí molitan: Spořádala 7 pohovek!

Američanka Adele je velmi atraktivní žena. Kdybyste ji však chtěli pozvat na večeři, nezapomeňte místo steaku přichystat pořádný kus molitanu!

Adele miluje molitan už od deseti let. Tehdy jej na popud svého bratrance okusila a od té doby se s ním nemůže rozloučit.

„Každý den sním tak osm až jedenáct kousků molitanu, což dá dohromady tak dvaceti- až třiceticentimetrový kus. Nejraději mám žlutý, nebo tmavší molitan, protože lépe chutná,“ přiznává exotická kráska, která si své „molitanové chipsy“ bere jako lahůdku do kabelky. Ty si pak užívá například při řízení auta!

Ham, já velký hlad mám...

Odborníci této úchylce říkají „pica“. Jde o zvláštní požitek sníst věc – nebo nějakou odpornou látku – která je nestravitelná.

magazin.cz
„Poznal jsem lidi, kteří jedí kov, špínu, výkaly, křídu nebo části psacích potřeb,“ objasňuje psycholog Jason Michalko a vzápětí dodává, že tomuto nezvyklému stravovacímu návyku mají blíže ženy a malé děti.

Molitan – náplast na stres

„Zatím o tomto syndromu nic moc nevíme, ale dá se připodobnit k obsesivně kompulzivní poruše,“ uvažuje psycholog.

Podle doktora Michalka jsou lidé s touto poruchou permanentně ve stresu. Většinou ujedou na nějaké běžné činnosti – například mytí rukou, kontrolování zámků či jiné prkotině, která je časově zaměstnává a znemožňuje jim tak normálně žít. Odborník se domnívá, že v případě Adele je pojídání molitanu zvykem, který má zahnat stres.

Nábytek v ohrožení
Pravdou je, že Adele s molitanovým jídelníčkem začala v době, kdy se její rodiče rozváděli, což pro ni muselo být dost stresující. Od té doby si žena na molitan tak dokonale zvykla, že jím řešila všechny své úzkosti.

„Za celý svůj život jsem snědla sedm pohovek a dvě křesla, to je asi 90 kilogramů molitanu,“ přiznává třicetiletá Američanka.

Střádání na smrt
Samozřejmě, že tento stravovací návyk se podepsal na jejím zdraví. Na endoskopickém vyšetření vyšlo najevo, že Adele má v břiše nestrávené zbytky molitanu, které se den za dnem hromadí. Žena se proto podrobila operaci, při které ji byl tento koláč z výplňové hmoty odebrán.

Nový tlumič stresu
Jedna věc je jasná – Adele se musí svého zlozvyku zbavit. Zatím si to však nedokáže úplně představit.

„Pokusím se ji naučit jiný, daleko bezpečnější způsob, jak zvládnout stres,“ říká Michalko. Snad se mu to povede a Adele bude využívat svůj molitanový nábytek jen k odpočinku.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 17