Specializovaná anglická zmrzlinárna již tento týden představuje zmrzlinu z mateřského mléka. Výrobce tvrdí, že by ji lidé prý měli vnímat jako „organickou pochoutku vyrobenou ze surovin z volného chovu“.
Pocta mateřství
Zmrzlina nazvaná Baby Gaga bude k dostání v restauraci Icecreamists v londýnské Covent Garden. Zakladatel a majitel obchodu Matt O’Connor si je jistý, že se jeho pocta zázraku mateřství gurmánům zalíbí a neodradí je ani cena 14 liber (400 Kč) za porci.
Mateřské mléko pochází od matek, které odpověděly na inzerát podaný na internetovém diskusním fóru. Victoria Hiley je jednou z nich. V práci se věnuje ženám, které mají potíže s kojením. Jak řekla reportérům Reuters, je přesvědčená, že kdyby si lidé uvědomili, jak chutné mateřské mléko je, maminky by se více snažily své potomky kojit.
Přilepšení v krizi
„Co by mohlo být přirozenější než čerstvé mateřské mléko? Také si myslím, že to pomůže lidem v době ekonomické krize: vůbec mi nevadí prodat něco, co mám, a trochu si přilepšit. Dneska jsem tu zmrzlinu poprvé ochutnala. Je moc dobrá, opravdu se rozplývá na jazyku,“ říká Victoria.
Zmrzlina Baby Gaga má příchuť madagaskarské vanilky a citrónové kůry. Je jedním z tuctu nových radikálních výtvorů, s nimiž experimentální zmrzlinář na sklonku zimy přichází.
Diskuze k článku:
Nemáš ještě účet? Zaregistruj se! | Nepamatuješ si heslo?
Počet příspěvků v diskusi: 18