Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Nejbláznivější milionáři světa

S milióny na účtě se žije lehce. Nicméně ani finance boháčům nezabrání, aby měli různé vrtochy.

magazin.cz


Finanční magnát a jeho „chytrá spermobanka“

V roce 1980 přišel milionář Robert Clark Graham na úžasný nápad – otevřít spermobanku s hrdým názvem „Nobel Prize Sperm Bank“, která by se pyšnila „materiálem“ od nejchytřejších a nejschopnějších mužů světa, laureátů Nobelovy ceny. Což o to, nápad to byl dobrý, ovšem ne tak snadno realizovatelný. Spousta dárců  byla, kulantně řečeno, již v pokročilejším věku, takže kvalita spermatu nebyla zrovna nejlepší. Nicméně Grahamova spermobanka měla stejně co nabídnout. Mezi jejími poklady se nacházel „životadárný materiál“ 19 géniů včetně Williama Bradforda Shockleyho, amerického vynálezce tranzistoru, který získal v roce 1956 získal Nobelovu cenu za fyziku.


Spermobanka zkrachovala v roce 1999, když její zakladatel zemřel. Každopádně stála za narozením 229 miminek, které získaly geny po svých anonymních, nicméně geniálních tatíncích. Kterépak z nich získá Nobelovu cenu?

 

magazin.cz


Bohatý Brit, který si koupil celé město

Scott Alexander je mladý a úspěšný Brit. Jeho společnost Ultimate Lifestyle Group Incorporated má 60 zaměstnanců a nabízí celebritám kompletní servis – od kosmetických zákroků až po fitness trénink a pronájem aut. Jedním z klientů tohoto podniku je i americký herec Tom Cruise, kterého sám Scott připravoval na roli ve filmu Mission Impossible III. Ale nechme teď řečí o podnikání. Jisté je, že Scott Alexander je bohatý člověk a také se podle toho chová. Nedávno se rozhodl utratit tři miliony liber, aby si v Bulharsku koupil město. Svůj „kus země“ samozřejmě pojmenoval po sobě a v budoucnu se tam chystá lifrovat britské turisty.

 

magazin.cz


Premiérova dcera prodává hamburgery

Být dcerou thajského premiéra není snadné. Vyprávět by o tom mohla jeho sedmnáctiletá dcera Paethongtan, kterou bohatý tatíček poslal, aby si na živobytí přivydělávala v MacDonaldu. „Ve vyspělých státech je normální, že děti chodí na brigády. Alespoň se naučí vážit si peněz a hned tak rychle je neutratí,“ vysvětluje svůj počin Thaksin Shinawatra, který kdysi coby student pracoval v americkém KFC. Dej Bulsuk – prezident thajské pobočky McDonald’s – řekl, že jej premiér osobně požádal, aby jeho dceru nikterak nešetřil: „Chtěl, abychom se k Paethongtan chovali stejně jako k ostatním zaměstnancům. Dokonce trval na tom, aby zametala a myla podlahu!“

 

magazin.cz


Miliardář se zbavuje přebytku

Tenhle chlapík není žádný chudák, přesto však nemá vlastní střechu nad hlavou. Miliardáři Nicholasi Berggruenovi se přezdívá „The Homeless Bilionair“. Jednoho dne se tento boháč rozhodl svůj majetek prodat (stejně vyžadoval jen starost a jeho údržba stála celé jmění), postupně se tak zbavil rezidence v New Yorku, paláce na Floridě... a také svého jediného auta. Od té doby Berggruen bydlí po hotelech a plánuje, že část svého majetku věnuje charitě a svou sbírku umění odkáže berlínskému muzeu.

 

magazin.cz

 

Milionářka nadále chodí do práce

Zdravotní sestra Karen Shandová měla obrovské štěstí. V jednom televizním pořadu vyhrála milion liber! Tučná částka na bankovním účtě ji samozřejmě potěšila, nicméně radikálně nezměnila její dosavadní život: „Peníze možná ovlivní moji finanční situaci, nicméně nezmění mě,“ řekla Shandová, která se i přes své milionové konto rozhodla nadále chodit do práce. Vidět ji můžete v nemocnici Victoria Hospital ve městě Kirkcaldy.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 6