Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Žaloba: Muslim nechce rovnat do regálů alkohol

Multikulturní soužití si asi stávající evropská mladá generace ještě pěkně užije. Skýtá totiž mnoho obohacujících pestrostí, povyražení a imperativů, včetně těch extravagantních a bizarních.

Mohammed alkohol zakázal

V supermarketu v německém Šlesvicku-Holštýnsku odmítal jeden muslimský zaměstnanec rovnat do regálů alkohol. Po neshodě se zaměstnavatelem následovala výpověď. Muslim ale podal proti supermarketu žalobu.

 

magazin.cz


Soud nyní zkoumá, do jaké míry by zaměstnavatel měl zohledňovat náboženské přesvědčení. Obvykle je ochoten muslimům do určité míry vyhovět, ale zároveň jen tak, aby si na sebe neupletl precedenční bič.


Povinná modlitba pětkrát denně

V Londýně zase muslimský řidič autobusu zastavil s autobusem plným lidí, vystoupil ven a začal se modlit. Co naplat, že zdržoval nějakých 50 lidí – povinnost je povinnost a jeho imám ho jistě pochválí.

 

magazin.cz


Všichni muslimové ale nejsou jen fanatici jako hlavní aktéři obou těchto případů. Je řada těch, kterým Mohammedův odkaz nic neříká. Je dokonce řada takových, kteří konvertovali ke křesťanství.


Co nás čeká v budoucnosti? Necháme se zatlačit do kouta fanatiky jakéhokoliv druhu, nebo uhájíme všechny ty krásné svobody, které nám naši předci vymysleli, vytvořili, vybojovali a zanechali?


Zdroj:
www.eurabia.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 5