Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Jarní make-up z vás udělá bohyni!

Každé ráno stále stejně nanášíte make-up a o změnách nepřemýšlíte. A to je chyba! I v líčení hrají svoji roli trendy a střídající se sezóny.

Denní líčení
Jestliže patříte mezi ty ženy, které spíše nechávají vyniknout svou přirozenou krásu, je pro vás takzvané nahé líčení jako stvořené. Vsaďte na přirozenost, na rty naneste cappuccino a latté odstíny, na tváře použijte tvářenku s nádechem zlata.

Nejdříve ale proveďte perfektní krytí všech nedostatků pleti a sjednocení jejího odstínu což je naprostý základ líčení. Make-upů je na trhu nepřeberné množství, takže ten svůj si vybere každá. Na závěr nezapomeňte podklad zafixovat pudrem.

Odvážnější by se měly zaměřit na trend velmi výrazných očí. Zapomeňte ale na řasenku a linky, ty letos stačit nebudou. Oči zvýrazněte perfektně krycími stíny v pastelové barvě. Výběr odstínu je čistě na vás, paleta je široká od modré, zelené, meruňkové až po žlutou, růžovou, oranžovou nebo červenou.

Nepokoušejte se o tónování, stín naneste rovnoměrně po celém očním víčku. Zbytek obličeje – tváře a rty – už naličte jen v béžovém odstínu, ať oči pořádně vyniknou.

Večerní líčení
Večerní make-up se ponese v podobném duchu jako denní, jen si ještě zvýrazněte ústa a tváře. A to nejlépe v oranžovém či sexy rudém odstínu. Rtěnky se letos na jaře nebojte, ať jsou vaše ústa smyslná a přitažlivá.

Hlavní novinkou jara budou kombinace barev, a to pozor, můžete zkombinovat teplé a studené odstíny, což bylo dříve nemyslitelné. Například oči naličte ve studeném modrém odstínu a na tváře a rty použijte teplý meruňkový. A tečkou nakonec je samozřejmě vrstva černé řasenky a klidně i černá linka.

Pokud se přece jen na barevnou divočinu necítíte, tak zůstaňte u kouřového líčení a zlatavého nádechu na rtech a tvářích.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 12