Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
F.R.Čech / foto: Korzo

F. R. Čech dostal sex i na plátno se slavným psem

Muzikant, skladatel a malíř František Ringo Čech (67) se považuje za znalce krás ženského těla.

Jeho obrazy mají ve svých sbírkách například herec Franco Nero, Václav Havel či kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger.

Malíř naivista, který ročně vytvoří dvanáct obrazů, se nechal zlákat zájmem České greyhound dostihové federace a vytvořil pro ni již několik pláten s tématikou chrtích dostihů. Ten poslední předal zástupcům federace minulou sobotu (12. 3.).

magazin.cz

„Nazval jsem ho White Elbony. Ten pes je rychlejší než Enzo Ferrari i Václav Klaus s tenisovou raketou v ruce, což myslím můj obraz zcela vystihuje. Povrchního pozorovatele chci ještě ujistit, že v mých dílech nechybí ani sex. Jen se podívejte. Je vyjádřen chtivými fenkami, které se dožadují spermatu zlatého chrta greyhounda Whita,“ vysvětlil umělec Korzu.

Čech začal malovat v roce 1973, kdy prý v sobě objevil mistra štětce. „Přivedla mne k tomu manželka. V Amsterodamu mi koupila sadu barev, malířský stojan, plátna… A dala mi to pod stromeček. Na Štědrý den, to jsme spolu ještě nebydleli, jsem vyrazil s dárky domů a o půlnoci jsem potkal na Palackého mostě malíře Jana Zrzavého. A to bylo pro mne znamení,“ vysvětlil František Ringo Čech svůj přerod z rockera v malíře.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 3