Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.looneypalace.com

Noční kluby pro tlouštíky!

V USA je většina lidí trochu „oplácaných“. Toho využili provozovatelé klubů, kteří otevřeli zábavné podniky pro tlouštíky.

Pod drobnohledem
V Čechách to mají tlouštíci těžké. Zaprvé na sebe nic moc neseženou (a když jo, pak je to něco mezi pytlem, pracovní zástěrou a teplákami) a zadruhé se na ně většina trendových hubeňourů dívá skrz prsty. A co teprve, když se takoví oplácaní Češi jdou bavit! Světla reflektorů na diskotékách či v klubech je nemilosrdně zaměří a každý faldík se pak stává velkým tématem spolupařičů... Zkrátka být terčem kritiky nebo posměchu není nic příjemného a člověka to jen frustruje.

magazin.cz

Američané milují svá kila
To v USA, kde je snad nevětší koncetrace tlouštíků na světě, se nějaké to kilčo navíc ztratí. Lidé s nadváhou si tam žijí o poznání lépe, protože společnost (tedy alesoň pár podnikatelů) jim „jde na ruku“. Nejenom, že mají své obchody se slušivou konfekcí, ale i specializované noční kluby. Zmínit můžeme ty největší – kalifornský podnik Club Bounce a Butterfly Lounge.

magazin.cz
 
magazin.cz

Uvolněte se, prosím
Klub Bounce je rarita sama o sobě. Jde o první podnik pro tlouštíky na světě. Jeho majitelka, rovněž „oplácaná“ Lisa Marie Garbo si v roce 2004 splnila svůj sen, když otevřela „oázu zábavy“ pro lidi s nadváhou. „V našem klubu jsme všichni svobodní. Není tu žádná diskriminace – mohou sem přijít všichni, ať už tlustí, hubení, malí, vysocí, černí nebo bílí. Klub jsem ale zřizovala hlavně proto, abych lidi s nadváhou přesvědčila, že nejsou méněcenní. Chtěla jsem, aby měli „základnu“, kde by mohli čerpat pozitivní energii,“ říká Garbo.

magazin.cz

Klub a seznamka v jednom
Ať už kultovní klub Bounce, nebo jeho konkurent Butterfly Lounge, oba zároveň fungují i jako seznamka pro tlouštíky. „Chodí k nám převážně mladí lidé, od 25 do 35 let, kteří se chtějí bavit a zrovna také hledají partnera,“ vysvětluje majitelka klubu Bounce. Není divu, že podniky pro „oplácané“ mají v USA velkou popularitu. „Hrozně ráda tam chodím! Můžu si zatancovat, aniž bych měla obavy, že mě bude někdo hodnotit. Je to skvělý, osvobuzující pocit. Tady jsou všichni tlustí a nikdo žádné špeky neřeší,“ říká jedna z návštěvnic klubu Bounce, která nejraději paří na hip hop, R&B a funky.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 34