Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Iva Frühlingová / foto: Korzo

Iva Frühlingová: Stěhuje se se svou láskou do Paříže!

Zpěvačka má novou lásku a na čas i nový domov. V Paříži (městě zamilovaných) se bude věnovat modelingu a chystá se nahrát novou desku...

Jste zamilovaná?
Jsem, už rok a půl. Můj přítel je Američan, ale seznámili jsme se v Praze na jednom večírku.

Čím vás zaujal?
Poprvé v životě se mi stala divná věc... Podívala jsem se na Johna a zamilovala se. Vůbec tomu nerozumím, myslela jsem si, že láska na první pohled je jenom v příbězích nebo pohádkách...

O cizincích se říká, že jsou jiní než čeští muži. V čem se tedy John liší třeba od vašich bývalých partnerů?
To byste ho musela znát. Učí mě jinému způsobu života. Nám, českým ženám, se vždycky vtloukalo do hlavy, že musíme být „zabezpečené“, že si máme najít muže, který se o nás postará a finančně zajistí rodinu.. John tvrdí, že lidé musí mít nejdříve spolu opravdový vztah, to je základ, na kterém se pak staví. A ne, že nejdříve se řeší praktické věci, zajištění a pak se uvidí. Lidi pak nespojuje nic než složenky, nákupy... a láska se pak vytratí. A to je škoda.

A jaký je tedy ten váš „základ“?
Oba nás spojuje láska k umění a navzájem se podporujeme. John točí pro americké filmové produkce – dělá vizuální efekty, nebo „filmy o filmu“ – a taky je fotograf. Často mě fotí, točí, dělá videa... Já jsem zase vždycky ráda střihala klipy, ale bavilo by mě naučit se střihat i film – John mi v tom pomáhá. Když zase dělám hudbu a mám tam nějaký texty v angličtině, tak ho ráda poprosím o pomoc, protože má na psaní talent.

V Paříži plánujete nahrát i svojí novou desku. Jaká bude?
Bude víc taneční, něco ve stylu Deaf Punk nebo Modjo.

Kromě nové desky vás čeká i další novinka – společné soužití s přítelem. Proč jste začali spolu bydlet až teď?
John pracovně hodně cestuje. Když jsem řešila byt v Paříži, přítel byl mezitím v Londýně, Cardiffu a na Tenerife. Teď bude se mnou v Paříži, než zase někam odfrčí.

magazin.cz

V Paříži budete dělat modeling. Všimla jsem si, že máte zesvětlené vlasy...
V agentuře mi zesvětlili vlasy kvůli práci. Ale chybí mi moje černé vlasy a ta moje gotická nálada. V těhle vlasech jsem nějaká šťastnější...

Pro modelku je tělo „výrobní nástroj“, jak o něj v létě pečujete?
Ráno cvičím, posiluju, dělám jógu. Po mámě mám problémy s pletí – dělají se mi pupínky. Když jsem začala brát antikoncepci, akné se mi zlepšilo. Dřív jsem chodila jednou měsíčně ke kosmetičce, ta mi řízla do kůže a vyndala všechny ty věci. Měla jsem potom rozřezanou pleť. Pak jsem zašla k doktorovi a ten mi předepsal nějaký nebezpečný lék – sice pomáhá kůži, ale není dobrý na játra... Vyřešilo mi to situaci na 6 měsíců, a pak to přišlo znovu. Když jsem byla mladší a udělaly se mi na obličeji tři pupínky, tak jsem to viděla zveličeně, jako že celý obličej je plný pupínků. Měla jsem depresi. Teď, když jsem starší, už se umím proti tomu bránit.

Jak?
Vypozorovala jsem, že třeba slané brambůrky jsou jistotou, že něco „vyskočí“. Také to mívám po mastném jídle.

Slyšela jsem, že na castingy chodí modelky nenalíčené a bez šperků... Prý je to proto, aby klienti viděli, jak vypadají normálně. Co děláte proto, abyste vypadala dobře – máte na to nějaký trik?
Spánek je největší trik. Vymyslet, jak to udělat, aby to bylo osm hodin. Ne víc, ne míň. Když se člověk dobře vyspí, pleť vypadá jinak.

Prý na pleť je dobrá i voda ve spreji...
To mi často dělají na focení, že mi posprejují obličej vodou ve spreji. Na mě ale funguje neperlivá voda. Když jsem unavená, napiju se a to mi vždycky pomůže.

Modeling je úzce spjatý s módou. Co vy a móda?
Já módu nějak neprožívám, kdybych nežila ve světě, kde se móda řeší, tak bych byla spokojená v pohodlných domácích šatech. Jinak mám ráda džíny. Baví mě trička – pohodlné, volnější věci. Když jdu na casting, přizpůsobuju se situaci – nosím hodně barvy, které mě omladí, rozzáří. V Čechách mě baví věci od Denisy Nové a pak ty obchody, co každá známe – Zara, HM, Mango...

A co „sekáče“? Dají se tam najít hotové poklady a doslova za babku...
Do sekáčů nechodím a vím, že to není dobře. Jednou jsem viděla modelku, která přišla na casting v kabátku od YSL, v šatech od Chanelu. A já jsem se jí ptala, jak na to vydělá. Řekla mi, že to je ze sekáče. V Paříži jsou určitě úžasné secondhandy, které jsem ještě nenašla. Ale až je nadu, určitě mě budou bavit.

Je něco, na čem v módě (alespoň trochu) „ujíždíte?
Mě dřív bavily náramky, nosila jsem černou kůži nebo dlouhé korále s křížem – když jsem ještě měla černé vlasy. Taky jsem si hodně kupovala kabelky. Teď potřebuju jednu jedinou velkou kabelku, kam si dám book (portfolio s fotkami), boty na podpatku, hřeben... Do nějaké kabelčičky by se mi to všechno nevešlo. Takže ty věci, které mě kdysi bavily, už pro mě nemají cenu.

Říkala jste, že ve své kabele nosíte i boty na podpatku. Proč?
Já jsem vždycky nosila tenisky nebo boty bez podpatku, protože jsem se v nich cítila pohodlně. Podpatky jsem nosila jenom na casting. Teď mě můj přítel učí, abych v sobě probudila ženství. Jeho baví, když holka nosí podpatky. Najednou se mi rozšiřují možnosti – dřív jsem se dívala jenom po teniskách, teď koukám na boty a zjišťuju, že existují vyšší a nižší podpatky, různě tvarované... Ale když hodně cestujete jako já, tak víte, že vám boty zabírají hodně místa v kufru. Takže boty jsou fajn, ale člověk musí mít na ně prostor a nesmí je s sebou nikam tahat.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2