Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.odditycentral.com

Školačka živí své rodiče tancem

Sedmiletá školačka Huang Doudou má napilno. Kromě toho, že denně dochází do základní školy, přivydělává si tancem, aby pomohla s obživou svým rodičům.

Když malá chce být velká
Řeknete si, co je zábavné na tanečku sedmileté holčičky? Vlastně skoro nic. Za nějaké dětské hopsání se přeci v restauracích neplatí. A to sedmiletá Huang Doudou moc dobře ví. Proto se čtyřikrát do týdne převleče do sexy kostýmků a obličej si nechá nalíčit tak silně, že připomíná čtrnáctiletou dívčinu z vykřičené čtvrti. Ale co naplat, peníze se nějak vydělávat musí...

magazin.cz

Život v jedné cimře
Rodiče Huang Doudou totiž žijí v naprosto nuzných podmínkách. Tříčlenná rodina obývá dvanáctimetrový pokoj. Matka, která kulhá na levou nohu, se snaží přivydělat si podomním prodejem a hlídáním dětí. Otec malé Huang je bohužel těžce nemocný, po několika operacích břicha smí provádět jen lehčí práce. Dívenka, která od malička miluje tanec, se proto rozhodla svým rodičům sama pomoci.

magazin.cz

Dva životy jedné Huang
Přes den žije malá Huang Doudou jako většina jejích vrstevníků – navštěvuje základní školu. V noci dochází do místní restaurace, kde má tři svá vystoupení. Na každé z nich nosí jiný sexy kostým a má vymyšlenou vlastní choreografii. Výdělek této malé tanečnice činí 800 jüanů měsíčně, což je asi 2400 korun.

magazin.cz

Sen o lístku do kina
Když vystoupení v deset hodin večer skončí, Huang se převlékne, nahodí školní tašku a jede domů. Tam sní večeři a začne konečně psát své školní úkoly. Spát chodí kolem 11 hodiny. Když se malé Doudou zeptali, co je jejím největším přáním, řekla, že by chtěla jít do kina. Zatím však její přání zůstává snem, který se snad jednou splní.

magazin.cz

Když makají děti
Příběh Huang Doudou se objevil v několika zahraničních médiích. Zatímco na západě je představa dětské práce nepřípustná, v Číně a v Asii vůbec, jde zcela o běžnou záležitost. Spousta dětí si přivydělává různými pracemi, aby pomohly své rodině přežít. Jak se zdá, dětská práce je fenomén, který jen tak nezanikne.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 5