Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: dystopianstudios.com

Jak donutit muže jíst zdravě

Že nevíte, co je to Nyotaimori? Je to japonský způsob servírování sushi.

Nyotaimori, doslova „servírování ženského těla“ je vzácná praktika servírování sashimi nebo sushi na těle nahé ženy. Obdobná praktika, s využitím mužského těla, se nazývá Nantaimori. Tento způsob podávání jídla je málo známou japonskou praktikou, sahající do časů feudálního Japonska, která získala značnou pozornost mezinárodních médií.

V samotném Japonsku je tato praktika v dnešní době v nemilosti a lze ji často možné najít pouze v klubech „pochybné pověsti“. V zámoří je však prezentována jako druh japonské kultury.

magazin.cz

Předtím, než se člověk (obvykle žena) stane živým tácem na sushi, trénuje hodiny vleže bez hnutí. Před samotným podáváním jídla se jedinec musí vykoupat za použití neparfémovaného mýdla a celou koupel zakončit osprchováním ve studené vodě, aby ochladil své tělo na teplotu sushi. V některých částech světa musí být, z důvodu zdravotnických vyhlášek, mezi tělem a jídlem vrstva igelitu.

magazin.cz

Na Floridě s tím slaví některé sushi bary úspěch i v dnešní době. Novinka si už získala nemalou řadu příznivců. Podobný způsob podávání japonské speciality je rozšířen v různých částech světa. Ne všude se však setkal s pochopením úřadů a široké veřejnosti. V roce 2003 v americkém Seattlu protestovalo proti servírování sushi na spoře oděných dívkách velké množství lidí. Někteří z nich to dokonce označovali za porušování lidských práv. Na jejich nátlak úřady v Seattlu japonskou tradici nakonec zakázaly. Floridská vláda však své občany ujistila, že žádná podobná omezení zavádět nebude. I u nás už je možné se s tímto druhem servírování setkat, většinou se ale jedná o privátní akce.

Takže, dámy, pokud už nevíte, jak zaujmout muže v kuchyni či jak ho nenásilně přesvědčit o chutnosti zdravého sushi, není nic jednoduššího než „se prostřít“.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 5