Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.mirror.co.uk

Tříletá číňanka s obří nohou

Možná, že tato zpráva zní kapku bulvárně, nicméně přinese úlevu těm, kteří naříkají na velikost své nohy. Tříletá čínská dívenka má tak objemná chodidla, že na ně už nesežene boty.

magazin.cz

 

Chůze naboso

Utrpení má mnoho podob. V případě tříleté holčičky Yu Yu jakoby se neblahý osud pořádně vyřádil. Malá Číňanka totiž trpí záhadnou nemocí, která způsobuje urychlený růst chodidel. Už teď, ve svých třech letech má Yu Yu větší velikost, než její máma. Rodiče Yu Yu pochází z chudých poměrů a bohužel si nemohou dovolit své dcerce nechat ušít boty (z praktického hlediska by to bylo celkem zbytečné, protože za pár týdnů z nich jistojistě vyroste) a tak Yu Yu musí chodit bosky.

 

magazin.cz

 

Na léčbu chybí peníze

Velká těžká chodidla komplikují holčičce život i jinak. Má problém při normální chůzi a každý krok jí způsobuje bolest. Rentgenové snímky navíc potvrdily křivý růst nohy. Zoufalá rodina malé dívenky se snaží sehnat peníze na léčbu z různých zdrojů, zejména z veřejných sbírek. Peníze však přibývají pomalu. Dědeček Yu Yu dokonce plánuje, že prodá většinu svého hospodářství, které čítá několik prasat, a vydá se do Pekingu hledat vhodného doktora.

 

magazin.cz

 

Nemoc svádí zápas s časem

Bohužel, je to plán časově náročný. Do té doby však Yu Yu bude muset vydržet. Otázkou je, jestli růst její nožky se zastaví, nebo alespoň zpomalí. Jinak malé holčičce hrozí, že jí chodidla ztěžknout a nebude moci se běžně pohybovat.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 3