Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.mirror.co.uk

Jak se žije siamským dvojčatům?

Abby a Brittany Henselovy tvrdí, že sice sdílí jedno tělo, ale jinak jsou každá úplně jiná. Jak se jim spolu žije?

Zakleté v jednom těle

Abby je prý puntičkář a Brittany zase bohém. Jsou ale případy, kdy takto nesourodé povahy musí fungovat – to se týká především siamských dvojčat. Příroda totiž obě holky zaklela do společného těla: dvojčata mají dvě spojené páteře, které jsou zasazené v kyčli, zároveň mají dvě srdce, dva jícny, dva žaludky, tři ledviny, dva žlučníky, čtyři plíce. O některé věci však mají společné – játra, hrudní koš, krevní oběh, nervový systém. A navíc: od pasu dolu mají děvčata všechny orgány společné, včetně těch reprodukčních.

magazin.cz

 

Řidičák ve dvou

I přes všechny tyto zdravotní neduhy, byly Abby i Brittany vychovávány jako ostatní děti. Sestry se proto necítí nějak znevýhodněné nebo postižené, naopak: umí spoustu věcí, které jsou běžné pro zdravé jedince: plavou, hrají na piáno, jezdí na kole, samy se češou, líčí a dokonce si udělaly v šestnácti letech řidičák: „Abby se stará o pedály a řadící páku, já zase obhospodařuji blinkry a světla. O řízení se střídáme, i když ségra často řídí rychleji než já,“ vysvětluje jedna z dívek, Brittany.

magazin.cz

 

Hvězdy televizní obrazovky

Kooperaci musí sestry vyvíjet i v běžných věcech, jako je třeba jídlo. Přestože každá má svůj talíř, ruce které dokáží pracovat s příbory jsou jenom dvě. Sestry se proto musí při porcování jídla střídat. Zároveň se i domlouvají na tom, co si obléknou. Abby a Brittany mají totiž speciální trička, do kterých se vejdou obě hlavy. Sestry zkrátka dělají vše společně. V USA jsou tyto handicapované holky celebritami, které mají svou vlastní reality show. Samy tvrdí, že chtějí žít normální život, jednou se vdát a mít i vlastní děti. Držíme jim pěsti!

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1