Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Psí skokan z Ukrajiny

Parkour, někdy i Le Parkour nebo PK je sport, při kterém se překonávají různé překážky. Na Ukrajině má tento adrenalinový sport čtyřnohého šampiona – psa TreTa.

Ambice naplnil pes

Parkour je disciplína určená lidem. Ukrajinec Jevgenij Elchaninov však toto zažité dogma porušil, když do sportu zainteresoval svého psa, stafordširského bulteriéra TreTa. „Původně jsem se parkouru věnoval sám. Dělal jsem ho víceméně profesionálně, ale pak jsem si zranil koleno a byl konec,“ říká Elchaninov, který se musel s kariérou profesionálního parkouristy rozloučit. Jenže pak ho napadlo, že skoky a překonávání překážek by mohly bavit i jeho tehdy šestiměsíční štěně. A tak ho začal cvičit.

magazin.cz

 

Ze štěněte šampion

Elchaninov říká, že všichni v jeho okolí si mysleli, že je blázen. Učit psa parkour? Jenže chovatel stafordširského bulteriréra věděl své – už dávno si všimnul, že jeho TreT je „skokanský talent“, protože dokázal už jako malé štěně bez problému skákat na vysoké topení v místnosti. Navíc se jednalo o docela energického pejska, který si pozdější sportování s páníčkem náležitě užíval. TreT je po čtyřapůlletém tréningu už zdatným parkouristou a jeho „kouč“ Elchaninov ho rád při sportování nahrává na videa, která vystavuje na netu.

 

Dril se vyplatil

Pejsek se tedy rázem stal internetovou celebritou, protože jeho videa shlédlo na youtube.com až několik milionů lidí. To způsobilo, že zájem o cvičení psů na parkour se začal zvyšovat. Takže někdejší sportovec Elchaninov se stal profesionálním učitelem čtyřnožců v této složité disciplíně a na své webovce nabízí své sluby. Dovedete si představit svého miláčka, jak zdolává překážky a s lehkostí pírka skáče vzduchem? Věřte, že i váš „gaučák“ se pod vedením trenéra může změnit v čtyřnohého supermana. Tady je důkaz...

 

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!