Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: streeters.com

Aby se líčení nerozteklo!

Léto budiž zátěží pro naše maskovací manévry na obličeji. Platí první zásada – šetřete líčidly. Příliš velká vrstva je náchylnější ke zborcení. Tlustá vrstva make-upu a pudru navíc nevypadá ani trochu dobře!

Letní počasí je zrádné, potíme se, je nám horko a to jsou dva faktory, které se rádi podílejí na rozteklém make-upu. Někdy to vyřeší i lehké opálení obličeje, takže si připadáme „zdravější“, ale ne každý má to štěstí na zlatavou letní barvičku.

Kdy jindy vyzkoušet voděodolná líčidla než právě v létě? Jsou odolnější vůči potu, obyčejná řasenka se nám v horkém létě velmi brzy rozteče. A víte, že existují nejen voděodolné řasenky, ale i stíny, make-upy a pudry?  I když dá více práce je poté doma odlíčit, s odličovačem k tomu určeným to jde snadno. A v nouzi postačí například dětský olej.

magazin.cz

 

Pleť v létě netrpí tolik jako v zimě nedostatkem ochrany a vrstva denního krému, na který jste zvyklá v zimě, může v letním dni způsobit, že se budete potit mnohem více. Denní krém tedy používejte jen náznakově a těsně po vyčištění obličeje. S líčením počkejte alespoň čtvrt hodiny, než se dokonale vstřebá. Pokud máte mastnou a silně se potící pleť, prospěje vám tento krém úplně vynechat. Nebo využít nejnovějších nabídek kosmetických firem a pořídit si speciální matující podkladový krém.

Matující emulze, fluidy, které nahrazují make-up, či make-upy, které mají matující efekt – to je to pravé pro letní horké dny. V létě ostatně můžete make-up úplně vynechat, pokud máte opálenou pokožku a drobné nedostatky a pupínky jen lehce zakrýt korekční tyčinkou.

Samoopalovací krém na obličej může spolehlivě vykouzlit snědou pleť i bez sluníčka či make-upu. Na léto jsou také ideální tónovací krémy, které mají lehčí složení než make-up. Nemají sice tak velkou krycí schopnost, ale krásně vám sjednotí a ozdraví tón pleti.

magazin.cz

 

A co tvářenka? Raději sypká! Protože mastná či jinak hutná se ve spojení s potem zvýrazní do nehezkých barevných map. A sypkou používejte také jen s mírou. V létě doporučujeme používat namísto tvářenky tónovací perly – je to vlastně barva v kuličkách – perličkách, která se nanáší štětcem. Na štětci se zachytává jemná vrstva barvy a líčení pak působí velmi hezky a přirozeně.

Ovšem pudr v létě nevynechávejte, vsakuje nadbytečnou mastnotu i pot. Navíc pokud poprášíte i oční víčka, budou na něm oční stíny i linky lépe a déle držet. Přebytečný maz lze odsát i papírovým ubrouskem.

Nejspíše vám budou i vaše rty připadat upocené a zaplácnuté, pokud v horkém létě nanesete těžký lesk. Proto raději použijte např. třpytivý balzám na rty, nebo jen velmi lehký barevný lesk, který se nanáší mini houbičkou. A pokud před tím obtáhnete rty konturovací tužkou, zabráníte rozpíjení barvy.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!