Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Motorizovaný kočárek pro moderní tatínky

Vyvézt novorozené děťátko na procházku a při tom si užít parádní jízdu na motorovém vozítku by se mohlo stát snem mnoha novopečených tatínků.

Lidská lenost a snaha zpestřit si každodenní rutinu občas vede člověka k neobyčejným nápadům. Novopečený tatínek Colin Furze je toho důkazem. Raději si vyrobil motorizovaný kočárek, než aby jej musel po svých tlačit před sebou. A aby to hned stálo za to, vyrobil pro svého potomka nejrychlejší dětský kočárek na světě a požádal o zapsání do Guinessovy knihy rekordů.

magazin.cz

 

Rychlá stopětadvacítka

Třiatřicetiletý britský instalatér Colin strávil nad výrobou motorového kočárku čtyři týdny a utratil za něj kolem čtyři sta padesáti liber. Na podvozek tříkolového kočáru upevnil benzínový motor o objem 125cc původně určený pro motocykly. Samotný Colin, který má nyní měsíčního synka Jakea, stojí za kočárkem na speciálním stupátku a k nastartování a vypnutí motoru požívá tlačítka na rukojeti.

magazin.cz

 

Na původní rukojeť přimontoval také páčky pro akceleraci a brzdu, přičemž k zatáčení využívá klasické otočné přední kolo. V kočáru dokonce zůstalo i místo pro nákup a nechybí ani držák na lahve s pitím. Nejzajímavější je ovšem fakt, že se s kočárkem může řítit po silnicích rychlostí až 80 km/h, což je šílená představa, a zatím si také Colin netroufl svého synka touto rychlostí svézt.

„Je to trošku divoká jízda, ale dostává se mi od maminek a tatínků mnoha závistivých pohledů, když kolem nich jedu a oni tlačí svůj kočár do kopce,“ usmívá se Colin. „Když jedu maximální rychlostí, kočárek je velmi nestabilní, a když najedu na nějakou nerovnost na silnici, mám co dělat, abych neupadnul, ale zatím jsem to vždycky zvládnul.“

magazin.cz

 

Rekordní kočárek

Colin začal se stavbou kočárku, ještě když byla jeho přítelkyně těhotná. Když žádal o zápis do Guinessovy knihy rekordů, bylo mu sděleno, že musí s dětským kočárkem překonat rychlost alespoň 50 km/h, což se mu nakonec podařilo téměř dvojnásobně.

magazin.cz

 

„Občas slyšíte některé lidi stěžovat si na to, kolik kilometrů musejí našlapat, než jejich dítě usne. Takhle je to alespoň zábava. Navrhl jsem kočárek se třemi koly, aby s ním šlo snáze zatáčet, ale i tak je ovládání poněkud choulostivé. Jenom doufám, že jednoho dne vyvezu Jakea na pořádnou jízdu, ale nejsem si jistý, jestli tím bude Charlotte příliš nadšená,“ uzavírá Colin.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2