Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Jak se starat o pleť v zimě?

Zimu mnozí z nás nemají rádi, ale stejně ji musí nějakým způsobem přežít.

V zimě je naše pleť více suchá a citlivější. Není tedy divu, že se občas objeví i problémy, jako je třeba vyrážka. Víte, jak se o pleť správně starat, abyste se podobným potížím vyhnuli?

Zvláště v zimním období byste se neměli dopouštět žádných kosmetických prohřešků. Každý večer by se tedy neměly ženy zapomenout odlíčit a pleť důkladně vyčistit. Prostředky k tomu najdete jistě v každé drogerii. Stejně dobře seženete i speciální krémy pro zimní péči, které budou pleť hydratovat, což je v mrazivém počasí důležité. Některé krémy zase vytvoří něco jako ochrannou vrstvu před nepříznivými vlivy z okolí.

magazin.cz

 

K očištění pleti v zimě se nedoporučuje ve velkém množství používat gelové peelingy, které často obsahují hrubá čistící zrnka. Pokožce v chladném počasí spíše pomohou jemné přípravky, a proto výrobci vymysleli krémové peelingy. Od doby uvedení takových výrobků na trh si je spousta lidí nemůže vynachválit. Díky obsahu některých zázračných bylin vám pomohou takové peelingy k regeneraci pleti. V zimě tak nemusí být naše pokožka jenom suchá a popraskaná.

V zimě velmi oceníte i kvalitní přírodní výrobky. Za ty si sice o něco připlatíte, ale vyhnete se nepříjemným problémům, které může zima pleti způsobit. Přírodní kosmetika je mnohem šetrnější než ta s přidanými chemickými látkami a vaši pleť tak tolik nezatěžuje. Pokud ale trpíte alergiemi, nezapomeňte si pečlivě prostudovat složení přírodní kosmetiky. I v ní se totiž mohou vyskytovat alergeny a vám by se potom na pokožce objevil nepříjemný ekzém.

Citlivé pleti také v zimě prospěje regenerační maska. Jenom si musíte dát při výběru pozor, aby neměla spíše vysušující účinek. V mrazivém období je nejlepší používat masku určenou pro citlivou a suchou pleť. Radost pokožce udělají i vyživující produkty. Pokud ve složení výrobku najdete vitamin E nebo K, můžete se spolehnout na to, že pleť v zimě spolehlivě ochrání.

magazin.cz

 

Na zimu si určitě pořiďte kvalitní krém. A který je na toto období nejvhodnější? Měli byste v něm najít tuky, například cholesterol, ceramidy, lipidy nebo oleje rostlinného původu. V krémech by nemělo být naopak obsaženo velké množství vody. I její malé částečky totiž na pokožce začnou zamrzat a to vám rozhodně neprospěje. Malé ledové částečky pleť totiž dokáží poškodit a způsobit některé kožní potíže. Pokud v zimě svítí slunce, používejte krém s UV filtrem. I zimní slunce může pleti ublížit, to si mnoho lidí vůbec neuvědomuje.

Nezapomeňte si také opatřit oční krém, který by měl obsahovat ideálně větší množství antioxidantů. Pleť v okolí očí je tou nejcitlivější částí obličeje a proto si zaslouží vaší zvýšenou pozornost. Přes zimu tak krém nanášejte ideálně několikrát denně. Pokožka kolem očí tak bude skvěle chráněna.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1