Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Nebojte se mlsat čokoládu – je zdravá!

Stokrát zatracována a stokrát zbožňována…

Jedna část lidstva si bez ní nedokáže představit svůj život a druhá říká, že to v zásadě není zas tak nic ohromného. V takové podobě, jakou ji známe, existuje přibližně pět století.

Nervozita, stres, deprese, smutek – tyto pesimistické stavy dokáže čokoláda zahnat. Způsobuje to kakao, které je součástí čokolády. Kakao obsahuje alkaloidy, teobromin a v malém množství kofein. Jsou to látky všechno známé svými povzbuzujícími účinky. Podle vědeckých výzkumů látka teobromin potlačuje kašel. Nesmíme také zapomenout, že tato dobrota patří mezi antioxidanty a to díky látkám ze skupiny bioflavonoidů. Všechny zmiňované blahodárné účinky se týkají v převážné míře čokolády hořké, která díky svému vysokému podílu kakaa má až dvojnásobnou antioxidační aktivitu. Obsahuje více antioxidantů než červené víno, borůvky nebo čaj. Mlsání čokolády s vysokým obsahem kakaa snižuje riziko vzniku infarktu, krevních sraženin, podporuje funkce pohybového aparátu či brání zhoubnému účinku volných radikálů.

magazin.cz

 

Vědecké výzkumy prokázaly, že čokoláda působí také jako afrodiziakum. Zvyšuje vzrušení a povzbuzuje sexualitu. Dokonce se říkalo, že Ludvík XIV. byl ve svých 72 letech schopen díky čokoládě uspokojovat dvakrát denně svou milenku. Za velice erotizující se považuje čokoláda připravená jako nápoj či čokoládový krém. Vyzkoušet také můžeme kousky banánu namáčené v rozpuštěné čokoládě se šlehačkou a přídavkem karamelu. Skvělou kombinací jsou i jahody ponořené v šampaňské lázni a poté podávané s čokoládou. Čokoláda servírovaná z vlastního těla bude určitě pro partnera tím největším afrodiziakem. Fantazii se meze nekladou, takže zkoušet můžeme různé variace a nápady.

magazin.cz

 

Jsou to určitě příznivé zprávy, ale pozor na pojídání čokolády ve velkém množství. Tělo se nedokáže vypořádat s velkým přísunem čokolády najednou. Pro náš organismus je to šok. Konzumujme proto vždy jen pár kostiček této lahůdky, abychom v našem těle naopak nezpůsobili spoušť. V rozumné dávce nám však čokoláda určitě pozvedne náladu.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!