Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
LG KF900 Prada II / foto: hdworld.cz

Stylový mobil od Prady

Módní značka Prada a společnost LG znovu spojily své síly a uvádějí na trh nástupce předešlého modelu, tentokrát pod označením Prada II nebo pokud chcete přesněji LG KF900. Jakých hlavních změn a novinek se dočkáme?

Mezi hlavní novinky jistě patří doplnění o QWERTY klávesnici a přidání bezdrátové technologie Wi-Fi. Stylovka Prada II samozřejmě nabízí i velký dotykový displej, s rozlišením 400 x 240 obrazových bodů a úhlopříčkou tři palce, při podpoře 262 tisíc barev. Co se týče designu, jsou si oba modely velmi podobné. Samozřejmě telefon je o trochu vyšší a širší, díky doplnění QWERTY klávesnice. Celkové rozměry tak jsou 105 x 54 x 17 s hmotností 130 gramů.

magazin.cz

QWERTY klávesnice se vysouvá z levé boční strany telefonu a usnadňuje tak práci při psaních dlouhých SMS či emailů. Ovládání Prady II zůstalo i přes přítomnost vysouvací klávesnice prakticky plně dotykové. Uživatelské prostředí doznalo příjemných změn, mezi nejvýraznější musíme zařadit možnost listování mezi třemi druhy úvodní obrazovky. Ty si pak lze v menu telefonu libovolně nastavit - jednu využijete na různá upozornění, druhou pro umístění populárních widgetů a třetí pro nejčastěji používané aplikace (maximálně devět). O tom, na které obrazovce se nacházíte, informují zvýrazněné tečky pod horním informačním pruhem.

LG KF900 Prada se může pochlubit i pětimegapixelovým fotoaparátem, s kvalitní optikou od společnosti Schneider-Kreuznach. Fotoaparát obsahuje přisvětlovací diodu, autofocus, 4x zoom, samospoušť, ISO (až 800) a další. Maximální velikost snímků je 2560 x 1920. Kromě pořizování fotografií umí KF900 nahrávat video, a to v rozlišení VGA, v kvalitě 30 fps.

magazin.cz

Jak jsme již zmiňovali na začátku, telefon obsahuje i bezdrátové připojení na internet přes wi-fi, jež je doplněno podporou datových přenosů HSDPA v sítích třetí generace. Mezi další datovou výbavu patří spojení přes USB 2.0, Bluetooth 2.0 s podporou profilu A2DP, EDGE a GPRS.

Pro brouzdání po Internetu je připraven HTML prohlížeč a k dispozici je také FM rádio s RDS. Prohlížeč umožňuje celoobrazovkový režim i otočení do horizontální polohy pouhým překlopením telefonu a nechybí zde ani zoom, který funguje podobně jako iPhonu.

Hudební přehrávač zaznamenal mírné zlepšení - pohodlně lze třídit hudbu dle interpretů, alb nebo žánrů. Playlisty zobrazují obrázky alba a zvuk můžete upravovat pomocí ekvalizérů. Herní výbava LG Prada II obsahuje jako u modelu Renoir kostky a kolo štěstí, doplněno ještě o celkem zábavný golf.

K telefonu si můžete dokoupit i hodinky Prada Link, které přes technologii Bluetooth dokážou vzdáleně zachytit volání nebo SMS. Design hodinek nevypadá vůbec špatně. Použité jsou obvyklé materiály - klasický kožený řemínek s nerezovým kovovým tělem. Bohužel zde postrádáme možnost hlasové komunikace mezi hodinkami a telefonem, takže se musíte spokojit s ovládáním přes třířádkový OLED displej s úhlopříčkou 0,9.

Video:

Cena LG Prada II se pohybuje okolo 15 000 Kč, pokud byste zatoužili i po módním doplňku LG Prada Link, tak si nachystejte dalších 10 000 Kč.

LG KF900 Prada II
Rozměry: 105 x 54 x 17 mm
Hmotnost: 130 gramů
Konstrukce: klasická s výsuvnou QWERTY klávesnicí
Barevné provedení: stříbrno-černé
Sítě: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz + UMTS 900 / 2100 MHz
Displej: 3" dotykový TFT, rozlišení 240 x 320 px, 262 tisíc barev, akcelerometr (automatické přetočení displeje)
Paměť: 60 MB vnitřní + paměťové karty microSD (TransFlash) (až 16 GB)
Operační systém: ne / vlastní UI LG
Organizační funkce: e-mailový klient, 1000 položek v telefonním seznamu, kalendář, úkolovník, poznámky, kalkulačka, časovač, stopky, opakovaný budík
Multimédia: 64hlasová polyfonie, hudební přehrávač (podpora formátů MP3, WAV, AAC, AAC+, WMA, RA, AMR), FM rádio s RDS, přehrávač videa (DivX, MPEG4), JAVA 2.0, internetový prohlížeč, čtečka Office dokumentů
Fotoaparát: 5 Mpx (2560 x 1920 px), autofocus, LED dioda, vyvážené bílé, efekty, nahrávání videa v rozlišení 720 x 480 px s 30 snímky za vteřinu
Datové funkce: USB 2.0, Bluetooth 2.0 (profil A2DP)
GPRS (třídy 10), EDGE (třídy 10), HSDPA (až 7,2 Mbps), Wi-Fi (802.11 b/g)
Baterie a výdrž: Li-Ion 950 mAh, doba hovoru: až 3 hodiny, pohotovostní režim: až 400 hodin
Cena: 15 000 Kč (600 Euro)

Připraveno ve spolupráci s hdworld.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 247