Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Dobré důvody, proč pít pivo

Zajdete si občas na jedno nebo na dvě orosené? Tak v tom případě děláte něco pro své zdraví!

Podle vědeckých výzkumů dokáže ženám jedno velké pivo a mužům dvě piva malá zajistit zdraví. Zde jsou tedy důvody, proč pít pivo.

 

Pivo je prospěšné našemu srdci

Z několika odborných výzkumů vyplývá, že v malém množství může konzumace alkoholu výrazně snížit riziko vzniku srdečních onemocnění. Opravdu se nám tedy vyplatí dát si čas od času skleničku, zvláště když si uvědomíme, že srdečním onemocněním podlehne ročně tolik lidí, jako na jiné onemocnění ne. V roce 2006 zkoumali vědci z Beth Israel Deaconess Medical Center a Harvard School of Public Health, jaký vliv má pivo na naše zdraví. Testovaní respondenti, kteří si dali jedno pivo za den, snížili riziko vzniku srdečních chorob o čtyřicet až šedesát procent. Abstinentům hrozí onemocnění srdce mnohem častěji.

magazin.cz

 

Pivo dokáže zabránit mrtvici

Pokud si občas dáte pivo, zabráníte také vzniku krevních sraženin, které by mohly snadno zablokovat artérie, a způsobit tak mrtvici. O důvod víc, proč pít pivo!

 

Pivo snižuje riziko vzniku hypertenze

Hypertenze spojená s rizikem vzniku srdečních chorob je v dnešní době stále častějším zdravotním problémem lidstva. Vědecké výzkumy Harvard School of Public Health a Beth Israel Deaconess Medical Center z roku 2006 dokazují, že pití piva v rozumné míře dokáže snížit riziko vzniku hypertenze a srdečních záchvatů.

 

Pivem proti cukrovce

Výzkumy dokazují, že mírná konzumace piva může zabránit vzniku diabetu a pomáhá také samotným cukrovkářům. Diabetikům totiž právě pivo dokáže snížit riziko vzniku arteriosklerózy, která má často na svědomí úmrtí cukrovkářů. Vědci také tvrdí, že konzumací piva zabráníte onemocnění diabetu druhého typu.

magazin.cz

 

Pivo prospívá mozku

Alespoň to vyplývá z vědeckých výzkumů z roku 2003 a 2006. Pití piva údajně prospívá hlavně ženám, výrazně jim totiž zlepšuje kognitivní funkci. Studie také ukazují, že konzumenti piva starší pětašedesáti let snižují výrazně riziko vzniku demence.

 

Pivo je zdravé pro naše kosti

Rozumná konzumace piva dokáže prokazatelně zabránit ubývání kostní hmoty. Ovšem pivo byste měli pít už v mládí, aby se u vás ve stáří neobjevila osteoporóza. Pivo je pro naše kosti dobré hlavně kvůli přírodnímu silikonu, který obsahuje. A silikon je pro naše kosti nepostradatelný.

 

magazin.cz

 

Pivo prodlužuje život

Že pivo prodlouží náš život, to dokazuje hned padesát odborných studií. Pokud se tedy chcete dožít vysokého věku, dejte si jedno nebo dvě piva denně. Toto množství totiž zabraňuje nejlépe onemocnění cév a srdce. A před vámi je tak ještě dlouhý život.

 

Pivo pro dobrý pocit

Pivo nám také dokáže přivodit dobrou náladu, to není žádným překvapením. Podle statistik si konzumenti piva nestěžují na zdravotní problémy, u abstinentů je to naopak poměrně časté. Podle výzkumů vědců nemusí lidé, kteří si občas dají pivo, tak často navštěvovat lékaře a netrpí ani psychickými problémy. Tak si zajděte na jedno!

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1