Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Jatka na Divokém západě

Hvízdání kulek z šestiranných koltů, krvelační indiáni i přepadávání vlaků – to všechno vás čeká v akci Call of Juarez: Gunslinger.

Na ulici panuje hrobové ticho. Slunce praží do osmahlých zarostlých tváří dvou figur, které proti sobě stojí v napjaté strnulosti. Přímé pohledy značí urputné soustředění v očekávání nevyhnutelného. Panující klid náhle prořízne ostrá rána a jedna z postav se s žuchnutím skácí k zemi. Druhý z pistolníků se obratně vyšvihne na koně a mizí v dáli.

magazin.cz

 

Divoký západ

Scéna jak vystřižená z šestákových westernových románů v leckom probudí vzpomínku na dětské hry, v nichž prožíval dobrodružství neohrožených pistolníků nebo statečných indiánů. A právě pro všechny milovníky divokého západu vychází nová střílečka Call of Juarez: Gunslinger.

Na autorech hry je patrné, že westerny a divoký západ milují. Herní prostředí je zpracované do nejmenšího detailu a při procházce mezi dřevěnými domy nebo kolem haciendy kdesi v prérii se budete cítit opravdu jako mezi kovboji. Chybí snad jen Clint Eastwood s pončem na ramenou a doutníkem v koutku úst.

magazin.cz

 

Zato se však setkáte s celou řadou známých osobností z Divokého západu. Příběh hry vypráví starý nájemný lovec lidí Silas Greaves, který vás počastuje napínavými historkami, jak potkal Billiho Kida, Jessyho Jamese, bratry Daltonovi, šerifa Wyatta Earpa nebo Butche Cassidyho a Sundence Kida. Svoje zkazky si velmi rád přikrášluje, a proto se během hry často po napínavé akci vrátí čas a na historku se podíváte tak, jak se stala ve skutečnosti.

magazin.cz

 

Krvavý masakr

Samotná hra patří do žánru arkádových stříleček. Zkrátka nabijete kolty, pušku nebo brokovnici a likvidujete nepřátele hlava nehlava. Jednoduchá akce je překvapivě velmi zábavná, přičemž zážitek ze soubojů umocňuje zpomalený režim, během nějž se lze vyhýbat letícím kulkám, nebo postřílet několik nepřátel najednou. Postupem času si také vylepšujete střelecké dovednosti a to buď s nezbytnými kolty, puškami na větší vzdálenost, nebo brokovnicemi na boj zblízka.

Do westernu pochopitelně patří i pistolnické souboje tváří v tvář, které nechybí ani zde. V duelu musíte zkoordinovat soustředění na míření a rychlost, což je často velmi náročný úkol. A aby byl westernový balíček kompletní, zapojíte se do přepadávání vlaků a chybět nesmí ani indiáni.

magazin.cz

 

Westernovou atmosféru podtrhuje skvělá hudba ve stylu Morriconeho klasik a pěkná komiksově laděná grafika. Když si k tomu připočtete nízkou pořizovací cenu v přepočtu 400 Kč pro PC i konzole Xbox 360 a PlayStation 3, hra Gunslinger by neměla chybět ve sbírce žádného virtuálního kovboje.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!