Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ozubená kola / foto: Shutterstock

Nezdráhejte se investicí do výroby

Dobrou zprávou je, že se v poslední době velmi daří průmyslu, což mimo jiné umožňuje zlepšování výrobních procesů. Firmy při výrobě mohou používat ty nejmodernější prostředky.

A patřičné výnosy umožňují investice do moderních technologiích ve svých provozech.

To s sebou přináší další pozitiva jakými jsou rychlost samotné výroby, nižší náklady a celkově kvalitnější produkty s delší životností.

Chcete kvalitní produkt? Používejte kvalitní stroje

V průmyslových odvětvích platí přímá úměra. Čím kvalitnější materiál při výrobě používáte, tím kvalitnější produkt skončí na konci výrobní linky. Ale nejenom to. Kvalitní materiály také nemají tak vysoké energetické nároky na provoz strojů a výrobních linek.

Zefektivněte svou výrobu

Cílem každého výrobce zřejmě je maximálně efektivní výroba. Té mimo jiné dosáhnete používáním nejmodernějších strojů. Investice se vám brzy vrátí. Všechny atributy moderních zařízení do puntíku splňují odstředivé separátory a deskové výměníky Alfa laval, jejichž certifikovaným prodejcem je společnosti TRIBO Engineering, s.r.o.

Odstředivé separátory

Předpokladem úspěšného provozu každého výrobního stroje je čistý mazací olej. Ten není zapotřebí hned vyměňovat, postačí jej dobře vyčistit. K tomu slouží různé stacionární a mobilní separační moduly. Na jakém principu fungují?

Čištění olejů

Čištění olejů nikdy nebylo jednodušší. Tyto moduly se dělí do několika skupin. Různé částice a vodu z oleje například odstraní purifikátor. Nemísitelné kapaliny a kaly od sebe oddělí koncentrátor. Klarifikátor pak zase dokáže z kapaliny odstranit i malé množství vody. Tyto moduly jsou vhodné pro čistění téměř všech druhů olejů jako jsou mazací, hydraulické, převodové, ale i řezné, kalící, tažné či odpadní.

Deskové výměníky tepla

Deskové výměníky tepla mají za úkol přenos tepla. Stejně dobře jako ohřev a chlazení zvládají i tepelnou rekuperaci a kondenzaci. Jejich použití je tedy velmi široké od klasického vytápění a ohřevu teplé vody po různé stupně ochlazování. Nově své využití deskové výměníky nacházejí i v solárních systémech.

Ozubená kola

Nedílnou součástí každého výrobního stroje jsou ozubená kola, jež fungují na principu přenášení mechanické energie přes otáčivý pohyb. Ideálem samozřejmě je jejich dlouhá životnost. Výroba ozubených kol je proto dalším z důležitých průmyslových odvětví, jež rozhodně není na místě podceňovat. Spolehlivý výrobce je zárukou následné spolehlivé výroby.

K tomuto článku není otevřena diskuze