Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kontrolka DPF filtru / foto: shutterstock

S moderním naftovým vozem musí být spojena mimořádná péče

Máte některý z novějších naftových automobilů? Pokud ano, je na místě zajímat se o jeho technické specifikace. Tedy hlavně o to, co je a co není jeho součástí.

Máme na mysli takzvaný filtr pevných částic, který je doplňkem, který má přispět k menším emisím. Jak je to s péčí? Podívejte se, co nepodceňovat.

Jezděte tak, jak se má

Filtr pevných částic je poměrně novým doplňkem vozu, který má zachytávat řadu škodlivin. Při otázce, jak pečovat o filtr pevných částic, je třeba zmínit, že ve většině případů má schopnost se sám regenerovat. Tady však musíme říci, že to záleží i na vás samotných. Regenerace nějakou dobu trvá a také je s ní spojena potřebná teplota. Aby vše proběhlo tak, jak má, je třeba jezdit se svým vozem správně. Krátké přejíždění je problém. Naopak delší cesty jsou ideální. Ostatně to měl být jeden z důvodů, proč koupit naftový automobil.

Nechte si filtry vyčistit profesionálně

Automatický regenerační proces je dobrým pomocníkem při jeho údržbě. Kdo však chce výrazně prodloužit jeho životnost a také jeho funkčnost, ten by měl dbát na pravidelné čištění DPF. Tady už je třeba oslovit profesionála, který pomocí moderních postupů vše zajistí. Jak vše probíhá? Je to celkem jednoduchá věc. Používán je:

- Certifikovaný přístroj

- Tlak vody

- Speciální roztok

Samozřejmé je, že takto se dá filtr vyčistit i bez nutnosti demontáže. Také je samozřejmé, že daná metoda je účinná v podstatě u jakýchkoliv značek a jakýchkoliv typů vozidel.

Nevyndávejte ho

Mnoho lidí si myslí, že problémy s filtrem vyřeší tím způsobem, že ho vyndají. To je ale velká chyba. Proč? Jelikož jeh demontáž může způsobit řadu budoucích problémů. Jsou to třeba pokuty od policie, stejně jako může být problémem také to, že vůz neprojde při nejbližší technické kontrole. A to jednoduše z toho důvodu, že mu tato podstatná část bude chybět.

S moderním naftovým vozem musí být spojena mimořádná péče

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!