Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nová mobilní aplikace / foto: Yalcin Sonat / Shutterstock.com

Na scénu přichází nová sociální síť Clubhouse

Každý, kdo používá sociální sítě, už mohl zaregistrovat nováčka na scéně v podobě aplikace Clubhouse. Ovšem pozvánku do "VIP" společnosti můžou dostat jen majitelé iPhonů. Co to ale vlastně je a stojí za to být její součástí?

Majitelé mobilních telefonů či zařízení s operačním systémem Android se mohou cítit malinko ukřivděni, vezmeme-li v potaz to, že se jedná o sociální síť, která má velký potenciál. Z marketingového pohledu však mluvíme o skvělém tahu, který spustí po zpřístupnění aplikace i “Androiďákům” obrovský boom. Ti, kdo iPhone totiž nevlastní, se aktuálně cítí přehlíženi a chtějí se stát součástí VIP společnosti. A právě tento pocit, že o něco přichází, může být základním kamenem budoucího úspěchu aplikace.

Co je to Clubhouse?

Otázkou zůstává, stojí to opravdu za to? O co se vlastně jedná? Dalo by se říct, že mluvíme o aplikaci umožňující vést rozhovory s lidmi, s nimiž byste jindy rozhovory vést nemohli. Stačí vstoupit do virtuálního prostoru a poslechnout si přednášku či rozhovor s člověkem, který je pro vás například inspirací nebo životním vzorem či koučem. To skvělé na tom je, že se stačí virtuálně přihlásit a zapojit se tak do konverzace.

Aplikace Clubhouse

Clubhouse je možné přirovnat k přednáškám, na které nyní nemůžeme chodit. Řada rozhovorů skutečně má přidanou hodnotu a jakožto posluchač se můžete přihlásit o slovo a sdělit svůj dotaz či poznatek.

Nejen o přínosných tématech

Nemyslete si, že Clubhouse je jenom o poučných tématech a o věcech, které vás mají něčemu naučit. Nejsou to jenom přednášky nebo rozhovory pojaté v podobném duchu. Novou místnost si můžete založit i vy. A můžete se svými posluchači bavit o všem, co vás napadne. Není nutné nic vyplňovat nebo se nějakým způsobem prokazovat. Jen stačí mluvit, či poslouchat, pokud jste se přidali nikoliv jako řečník, ale jako posluchač. Uvidíme, zdali bude mít tato sociální síť úspěch, nebo bude zastíněna novými tahouny této oblasti, jako je Telegram, TikTok a Signal.

Na scénu přichází nová sociální síť Clubhouse

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!