Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Repasované počítače / foto: shutterstock

V čem se liší repasované počítače od nových a proč mohou být správnou volbou

Hledáte nový počítač s dobrými parametry od známé značky, ale přijdou vám ceny příliš vysoké? Zkuste si prohlédnout repasované počítače, které nabídnou dobrý výkon a spolehlivost často za výrazně nižší cenu.

Co si představit pod repasovanými počítači?

Když chcete výkonný počítač, ale nemáte dostatek peněz, přichází na řadu výběr z již použité techniky. Ovšem klasický nákup od soukromníků přes inzeráty je nevýhodný kvůli tomu, že zde nedostanete žádnou záruku. Oproti tomu na kvalitně repasované notebooky se vztahuje záruka 1 až 2 roky podle konkrétního produktu. Součástí procesu repasování jsou také všechny kontroly z pohledu funkcionality, potřebných licencí a prohlédnutí technického stavu. Počítač získáte již vyčištěný, takže je skutečně malé riziko případné skryté vady. A pokud se přeci jenom objeví, je tu stále poskytovaná záruka, což u prodeje přes inzeráty prostě nenajdete. Nákup repasované techniky je také možný na firmu, kdy dostanete fakturu i s rozepsaným DPH.

Odkud se berou repasované notebooky

Repasované počítače a notebooky většinou pochází například z větších firem, kde je naprosto běžné, že se technika jednou za čas vymění za novější. Často jsou k tomu důvody hlavně ekonomické kvůli odpočtu DPH, takže u těchto vyřazených notebooků není žádný problém ve výkonu či běžném fungování. Jakmile se taková počítačová technika dostane k repasování, probíhá nutná kontrola, testování a samozřejmostí je také vyčištění. Zkrátka jde o kompletní servis, než se notebook či počítač znova dostane do prodeje v repasované podobě.

Repasovaný notebook

Nižší cena za lepší parametry

Pokud se rozhodnete pro repasované notebooky, můžete si vybírat přístroje s velmi dobrými parametry za nižší cenu v porovnání s nákupem nového počítače. Takové značkové notebooky jsou často z vyšších modelových řad a nabízí velmi dobrou spolehlivost, která je spojená s provedením samotného repasu, kdy dojde k důkladné kontrole. Nákup repasovaného počítače tak představuje ideální variantu pro všechny, kteří hledají spolehlivost, dobrý výkon a zároveň příznivě nízkou cenu.

Vyberte si ten správný model

Když se podíváte na repasované notebooky, zjistíte, že máte na výběr z mnoha různých známých značek. Bez problémů tak seženete kvalitní notebook Lenovo, HP, Asus. S pomocí přehledného filtrování podle jednotlivých parametrů si na stránce Pocitacezababku.cz jistě vyberete ten správný přístroj pro kancelářskou práci i náročnější grafické úkoly či hraní her. Na první pohled jistě potěší i zajímavá cena, kterou můžete rovnou porovnat s novými přístroji a snadno tak zjistíte, kolik vlastně ušetříte právě při nákupu repasované varianty.

K tomuto článku není otevřena diskuze