Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Výlet autem / foto: shutterstock

Kam dnes na výlet ve Středočeském kraji? Sledujte aktuální počasí skrze webkamery!

Praha je krásná, jezdí ji k nám obdivovat turisté z celého světa, a ačkoliv nabízí docela dost parků a zeleně, čas od času máte chuť uniknout z ruchu velkoměsta a dopřát si trochu té přírody.

Pojďme se společně podívat na pár tipů na výlet ve Středočeském kraji, avšak zapomeňme protentokrát na Karlštejn či lom Amerika. Doporučme si méně známá, přesto nádherná místa, jež stojí za návštěvu.

Příroda

Krásná příroda Máchova kraje

Vydejte se po stopách Karla Hynka Máchy přesně tam, kde sbíral inspiraci. CHKO Kokořínsko má hodně co nabídnout. Nachází se blízko Mělníka, takže informace o počasí vám nabídne webkamera Mělník. Nevynechejte prohlídku hradu Kokořín, pak navštivte skalní hrad Nedamy, Kokořínský důl, rokli Apatyka, Jestřebické pokličky a Pokličky u Mšena. Tyto skalní útvary mají velmi specifický tvar, který jen tak někde neuvidíte. A pokud budete chtít vyjet na více dnů, můžete výlet protáhnout ještě kousek na sever přímo k Máchovu jezeru.

Na kole po stopách českých králů

Webkamera Beroun vám prozradí, zda je dnes vhodný den vydat se po stopách českých králů. Právě z Berouna totiž vede cyklostezka směrem na čtyři světové strany. Dojedete po ní na hrady Točník, Nižbor a Karlštejn, po cestě se dozvíte něco o těžbě vápence, zkamenělinách a vzácných zvířatech. Kolo není nutností, po trasách se dá chodit i pěšky, ovšem na kole toho zvládnete vidět víc.

Výlet na kole

Do muzeí směrem na Mladou Boleslav

Počasí výletům do přírody nepřeje? I webkamera Mladá Boleslav hlásí déšť? Vydejte se do muzea! Přímo v Mladé Boleslavi je ŠKODA muzeum, které je zajímavé nejen pro milovníky automobilismu. Tato značka je pro ČR tak významná, že by její muzeum měl vidět snad každý. Cestou do Boleslavi z Prahy je navíc možné stavit se ještě v Benátkách nad Jizerou v krásném muzeu hraček.

Webkamery jsou obecně dobrým pomocníkem pro plánování výletů. Ručně setříděné je najdete na portálu WebKamera.cz.

Web kamera

K tomuto článku není otevřena diskuze