Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Topení / foto: shutterstock

Trik s hliníkovou fólií je snadný způsob, jak ušetřit na účtech za topení

Hliníkovou fólii neboli alobal má ve své domácnosti téměř každý. Nejčastěji ji využíváme v kuchyni, když však přijdou chladnější měsíce, můžeme ji využít i jinak.

S příchodem sychravého podzimního počasí mnozí z nás otáčí termostat radiátorů na vyšší stupeň, abychom zajistili příjemného teplo naší domácnosti.

Topení v domácnosti
Topení v domácnosti – Zdroj: Shutterstock.com

Letos si za teplo připlatíme

S rostoucími cenami energií však letos rozhodně nepůjde o levnou záležitost, a proto, kdo je zvyklý na určitý teplotní komfort, bude si zřejmě muset připlatit. Aby váš účet nedosahoval astronomických výšin, přinášíme vám jednu užitečnou a praktickou radu, jak docílit výhřevnosti radiátorů na maximum a zároveň ušetřit na spotřebě.

Topná sezóna
Topná sezóna – Zdroj: Shutterstock.com

Snadná realizace, znatelná úspora

K realizaci budete potřebovat pouze karton, alobal a oboustrannou lepicí pásku nebo připínáčky. Podle rozměru radiátoru si naměřte přesné rozměry kartonu a seřízněte jej. Následně ho po celé ploše obalte hliníkovou folií. Pak už jen stačí alobalem obalený karton připevnit na zeď za radiátor a uchytit jej tam pomocí oboustranné lepicí pásky nebo připínáčků. Mezi alobalem a radiátorem se doporučuje ponechat mezeru alespoň 2 cm, aby mohlo docházet ke správné cirkulaci vzduchu. Tento jednoduchý trik vám po skončení topné sezóny pomůže ušetřit nemalou finanční částku.

Kromě této vychytávky je pro co nejefektivnější vytápění důležité provést vždy před sezónou odvzdušnění radiátorů a při samotném vytápění nezakrývat jejich povrch.

Zdroje:

https://chalupari-zahradkari.cz/tipy/zvyseni-vykonu-jakehokoliv-radiatoru-pomoci-obycejneho-alobalu-bude-topit-nasobne-vic-za-stejne-penize/

https://www.curioctopus.it/read/36210/il-trucco-del-foglio-di-alluminio:-un-metodo-semplice-per-risparmiare-sulla-bolletta-e-riscaldare-casa

 

 

Trik s hliníkovou fólií je snadný způsob, jak ušetřit na účtech za topení

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!