Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Technologie zpracování plechu / foto: shutterstock

Znáte moderní technologie na zpracování plechu?

Co všechno umí ohraňovací lisy, podle čeho vybrat nejvhodnější typ a jaká další zařízení se mohou hodit do výroby? To se dozvíte v tomto článku.

Pro zpracování plechu jsou zapotřebí moderní stroje, které si dokážou poradit s nejrůznějšími úkony. Kromě toho, že musí být dostatečně velké, je žádoucí, aby takový přístroj spolehlivě fungoval a nabídl nepříliš vysokou spotřebu energie. Zajímavým příkladem jsou ohraňovací lisy.

Ohraňovací lisy

Pro ohýbání a cílené lisování plechů se běžně používají moderní ohraňovací lisy. Kromě dostatečně velké pracovní plochy pro umístění plechu je důležitý hlavně servoelektrický pohon. Ten představuje hlavní výhodu v porovnání s modely poháněné hydraulicky. Díky tomuto technickému řešení nabídne přístroj rychlejší práci s kratšími cyklickými časy. To se podepisuje také na menší spotřebě elektrické energie, což do výroby přinese ekonomickou úsporu a snížení nákladů.

Ohraňovací lisy
Ohraňovací lisy – Zdroj: Shutterstock.com

Vyberte si správný model se všemi potřebnými funkcemi

Je jasné, že obecně je ohraňovací lis velmi zajímavým zařízením, které si jistě najde své uplatnění ve výrobě. Aby bylo použití co možná nejlepší, musíte vybrat správný model. Záleží na tom, jak velké plechy potřebujete zpracovávat a zda máte velké nároky na lisovací sílu. Právě rozměry a síla lisu jsou hlavní rozdíly mezi různými variantami tohoto stroje.

Co dalšího kromě ohraňovacího lisu využijete pro zpracování plechů?

Obecně jsou technologie na zpracování plechu poměrně komplexní činnosti. Z toho důvodu si pravděpodobně s jedním strojem nevystačíte. Od společnosti CANMET si naštěstí můžete pořídit opravdu široké spektrum nejrůznějších přístrojů. Do výroby tak můžete přidat například ohýbací centra, vysekávací lisy, laserová řezací centra, tabulové nůžky, tvářecí stroje a třeba i skladové systémy.

K tomuto článku není otevřena diskuze