Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Spodní frézky / foto: shutterstock

Spodní frézky představují účinná zařízení do truhlářských dílen

Zpracování dřeva, které je následně určené pro výrobu nábytku a dalších produktů, se dá provádět mnoha způsoby. K efektivní činnosti dnes mohou přispívat kvalitní elektrické stroje.

Hodí se především tehdy, když provozujete větší truhlářskou dílnu, případně se truhlařinou zabýváte v rámci živnosti dnes a denně. Velmi účinným zařízením jsou spodní frézky.

Druhy frézek

Pokud jde o spodní frézky, slouží hlavně k hrubému a základnímu opracování, se špičkovými produkty ale dokážete dělat i detailnější práce. Existuje hned několik variant frézek. Na řezání ploch je nejvhodnější takzvaná srovnávací frézka, dále se v truhlářských dílnách hojně uplatní také tvarovací frézky. V jejich případě se kromě zmíněného srovnání provádí ještě drážkování a tloušťkování, přičemž jsou zařízení schopna tyto úkony dělat současně.

Dřevoobráběcí stroje

Jak vybrat spodní frézku?

Při koupi spodní frézky špičkové kvality je důležité si ohlídat několik základních parametrů. V první řadě si všímejte samotného pracovního stolu. Poměrně precizní řešení v tomto směru představuje litinový stůl, který má broušený povrch. Jde-li o vřetenovou frézku, je zásadní, do jaké míry se dá vřeteno naklápět. Zpravidla to bývá mezi 0 ° - 45 °. Dalším zásadním aspektem jsou maximální průměry pro profilování a čepování, dále pak průměr otvoru v pracovním stole. Moderní stroje pak mají i různé bezpečnostní prvky, k nimž se řadí zejména odsávání, potažmo pak elektronická brzda pro rychlé zastavení.

Prodejce německých frézek v ČR

Pro koupi spodních frézek se obracejte na společnost PILART. Specializuje se na prodej profesionálních frézek, které se vyrábějí v Německu. Jsou určené především pro větší truhlářské podniky, u nichž se dřevo zpracovává ve větším množství. Nabízí rovněž další dřevoobráběcí stroje, a to včetně velkoplošných CNC pil.

K tomuto článku není otevřena diskuze