Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Magnetický separátor / foto: https://magneticke-separatory.cz

Magnetické desky nad pásový dopravník

Magnetická deska nad pásový dopravník je skvělým řešením, pokud potřebujte separovat malé množství feromagnetických nečistot větších rozměrů, když procházejí přes pásový dopravník.

Magnetická deska se nejčastěji používá tam, kde feromagnetické nečistoty se objevují v takovém množství, že ho již není možné manuálně čistit, a proto je skvělým řešením pořízení magnetického separátoru nad dopravník s automatickým čištěním.

Magnetický separátor

Magnetický separátor nad dopravník s automatickým čištěním

Magnetický separátor nad pásový dopravník s automatickým čištěním je ideální pro separaci velkého množství feromagnetických nečistot větších rozměrů. Jeho instalace ve většině případů nezasahuje do samotné konstrukce dopravníku, což je obrovské plus.

Separátory nad dopravník s automatickým čištěním jsou vhodné tam, kde převládá přeprava pomocí pásových dopravníků a charakteristika materiálu neumožňuje použití jiné metody magnetické separace.

Jediným omezením je její rychlost. To znamená, že maximální rychlost dopravníkového pásu by neměla překročit 1,5 m/s, aby standardně navržená deska měla tu správnou efektivitu. Pokud požadujete vyšší rychlost separace, je potřeba nechat vyrobit desku na míru.

Obory použití

· ochrana zpracovatelské technologie (drtiče, třídiče) při těžbě nerostných surovin

· třídění zemědělských produktů (brambory, řepa, cibule atd.)

· recyklace a zpracování odpadů

· další průmyslové obory, kde je přepravován dobře prostupný materiál

Ochrana zpracovatelské technologie

Cílem separace je eliminace potencionálních nečistot, které by mohly způsobit poškození strojů a zařízení. Aby došlo k časnému odstranění těchto nechtěných nečistot, je potřeba separátory instalovat před samotnými technologickými jednotkami, jako jsou mlýny, drtiče, třídiče atd.

Separace na čistotu produktu

V tomto případě je hlavním cílem, čistota výsledného produktu. Tento proces probíhá na samotném konci výrobního procesu. V tomto případě jde o odstranění malinkých kovových částic, u kterých je potřeba použít silné neodymové magnety.

Způsob montáže magnetické desky nad pásový dopravník

Výhodou magnetických desek je jejich snadná montáž. K montáži je zapotřebí pouze 4 ok, v každém rohu desky, přičemž tyto oka slouží k zavěšení desky nad dopravníkový pás.

Magnetické desky nad dopravník jsou vyráběny ve standartních rozměrech dle typové řady šířek dopravníkových pásů. Většinou jsou osazeny feritovými magnety, ale v případě nutnosti separace kovových částic menších rozměrů, i neodymovými magnety.

K tomuto článku není otevřena diskuze