Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vynilová podlaha / foto: plancher.cz

Vinylové podlahy v rolích a dílcích: Nízká cena, praktičnost, skvělý vzhled

Zajímá vás, co je lepený vinyl a proč je právě tato podlaha skvělá, když chcete krytinu, kterou můžete položit opravdu všude? Zjistěte, jaké je tajemství lepených vinylových podlah a proč dokáží potěšit milovníky stylových elegantních interiérů i klasických panelákových bytů.

Pestrost se u vinylových podlah nezapře

Vinyl je materiál, který se pro výrobu podlah používá už řadu let. Pokud jste zatím neměli důvod zkoumat vlastnosti nebo přednosti vinylových podlah, udělejme si jejich rychlé představení.

Podlahy z vinylu vynikají hlavně vysokou odolností, rozměrovou stálostí, příjemným omakem, krásným vzhledem, materiálovým složením bez obsahu škodlivých látek a příjemnou cenou. Zejména výběr dekorů ohromí každého, kdo se s vinylovými podlahami dosud nesetkal. Dekory znázorňující dřevo, kámen, plech, kamennou mozaiku nebo jiné povrchy jsou doslova ohromující a velmi dobře propracované.

Vinylové podlahy se dělí na tři základní skupiny podle typu pokládky. Existují lepené vinylové podlahy, plovoucí neboli zámkové vinylové podlahy nebo volně položitelné vinylové podlahy. V tomto článku se budeme věnovat pouze podlahám lepeným.

Lepený vinyl má několik variant - prodává se jako vinyl v rolích, lepené vinylové dílce nebo samolepící vinylové dílce.

Podlaha, která vás bude provázet na každém kroku

Jestli dumáte nad tím, jakou výhodu vám přinese výběr lepené vinylové podlahy, vězte, že jich je mnoho. Nejdůležitější je, že tyto podlahy se mohou položit v podstatě kdekoli. Nejste limitováni ani tam, kde by jiné podlahy neobstály.

Díky voděodolnosti se lepený vinyl hodí do koupelen i kuchyní, kde je pravděpodobné, že bude podlaha trpět řadou cákanců. Nášlapná vrstva chrání podlahu před poškrábáním od ostrých kamínků v chodbě, od drápků domácích mazlíčků i od spadlých příborů nebo dětských hraček. Můžete ji položit na podlahové topení i tam, kde se posouvají kancelářské židle s kolečky. Lepená vinylová podlaha vás zkrátka může provázet doslova na každém kroku. Vždy je ale dobré zohlednit zátěžovou třídu konkrétní podlahy.

Který lepený vinyl zvolit - v rolích nebo v dílcích?

Při nákupu podlahy u prodejce podlah, jako je společnost Plancher nabízející jak lepené, tak plovoucí vinylové podlahy, můžete volit mezi podlahami v rolích nebo v dílcích. Pro jaké se rozhodnout?

Vinylová podlaha v roli se prodává na metráž, podobně jako koberce, s tím rozdílem, že tato podlaha se lepí k podkladu. Vždy je důležité si změřit, jak širokou a dlouhou podlahu budete potřebovat.

U vinylové podlahy v dílcích se setkáte s různě velkými lamelami v podobě prken nebo čtverců. Vinylové dílce se mohou buď přilepovat k podkladu pomocí podlahářského lepidla nebo mohou být samolepící.

Celá nabídka vinylových podlah v e-shopu ZDE.

Pozvat si odborníky na pokládku podlah se vyplatí

S pokládkou lepených podlah je to lehce složitější a pokud s ní už nemáte zkušenosti, je lepší se do ní nepouštět a raději na tuto činnost pozvat odborníky. Před pokládkou je důležité, abyste měli připravený dokonale vyrovnaný podklad, na který se pomocí podlahářského lepidla nalepí buď jednotlivé lamely nebo vinyl v roli. Práce s lepidlem i samotná pokládka vyžaduje znalosti technologického postupu, ale šikovný podlahář si s pokládkou poradí bez problémů.

V lepeném vinylu získáte dlouholetého parťáka, který se bude starat o komfort každého vašeho kroku. Krásu podlahy si budete díky dlouhé životnosti i stálobarevnosti užívat řadu let. Vzhled podlahy proto vybírejte pečlivě a zvolte si takový dekor, který dokonale vystihuje vaše představy.

Náš tip: SPC Vinyl Rigid – vinylové podlahy nové generace

Vinylové podlahy v rolích a dílcích: Nízká cena, praktičnost, skvělý vzhled

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!