Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Střechy Prefa / foto: https://cz.prefa.com

Hliník je ideální materiál pro ochranu střechy i fasády. Co dokáže?

Každý dům je potřeba poctivě zabezpečit proti všemožným formám nebezpečí – déšť, změny teplot, UV záření, krupobití, létající větve i další rizika. Přesně proto nesmíte podcenit vhodnou střešní krytinu a fasádu.

Proč se pro tyto účely hodí právě hliník?

Extrémně odolný materiál s dlouhou životností

Plechová střecha a hliníkové fasády mají oproti své konkurenci celou řadu zajímavých výhod. Tou hlavní je samozřejmě ohromná mechanická odolnost a naprostá netečnost vůči vlhkosti, UV záření, parazitům, plísním, mechům...Správně namontovaná hliníková krytina vás navíc potěší životností klidně i 70 a více let, a to téměř bez nutnosti údržby (stačí jen jednou za čas umýt a zkontrolovat pevnost uchycení).

Hliníková střecha je zajímavá i z důvodu své nízké hmotnosti. Plechy přece jen patří k nejlehčím materiálům pro ochranu domácnosti vůbec. Z toho důvodu se hodí jak pro nové, tak i pro starší a méně stabilní budovy. Jejich montáž je snazší než v případě instalace klasických pálených tašek. Stejně tak zaplatíte mnohem méně. Nevýhodou je fakt, že hliníková střešní krytina se hůře upravuje ve chvíli, kdy si za pár let usmyslíte například instalaci střešního okna.

PREFA hliníková střešní krytina

Elegantní design

Plechová krytina opravdu nemusí být jen nudná šedá deska. O tom vás přesvědčí návštěva webových stránek populárních dodavatelů ze společnosti PREFA Aluminiumprodukte. Ti vyrábí a instalují hliníkové prvky ve všemožných provedeních, barvách i dekorech. Nejlepší bude, když si rozkliknete dané stránky a zavítáte do sekce „Inspirace“ a poté „Reference“. Ihned si budete moci prohlédnout, jak může vypadat i vaše krytina. Zajímavý je především rodinný dům Hainbach, který krásně kombinuje kontrast světlých stěn s tmavší plechovou střechou. Přesvědčte se sami.

K tomuto článku není otevřena diskuze